STÄDA NATUR

Sveriges natur är fantastisk. Låt oss hjälpas åt att ta hand om den.

Städa Sverige är stolta över att verka i ett land som har allemansrätt, en rättighet unik i sitt slag. Allemansrätten gör att vi alla får vistas fritt i naturen, men den innebär också att vi har ett gemensamt ansvar att ta hand om vår natur.

Städa Sverige verkar för en natur fri från plast och annat skräp. Det som slängs i naturen hamnar förr eller senare i vattnet och ett stort projekt vi driver är Älvstädningen. Där städar vi med våra föreningar längs med Klarälven, Gullspångsälven, Ljusnan och Dalälven. När lokala ungdomar städar längs med älven där de bor känner de stolthet och de ser att de gör nytta där det behövs.

Vill du som företag göra en insats för naturen där du verkar? Tveka inte att kontakta Josefin Ydringer, projektledare natur, på josefin.ydringer@stadasverige.se.
Är du med i en förening som vill vara med och göra en insats för naturen? Anmäl ert intresse här.

För föreningar

Vill din förening vara med och göra en insats för miljön? Anmäl er till oss. När vi har lediga uppdrag i ert område kontaktar vi er och erbjuder uppdrag.

Bli partner

Gillar du upplägget där lokala ungdomar städar naturen kan du stötta verksamheten med köp av ett miljöpaket. Du kan också finansiera ett eget städprojekt.

Få vårt nyhetsbrev

Genom att ge oss dina kontaktuppgifter godkänner du att ta emot nyhetsbrev från oss. Du kan avsluta prenumerationen genom att följa instruktionerna i e-postmeddelandet som du tar emot.