VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR – FÖRETAG

Hur kan man stötta Städa Sverige som företag?

Ni kan stötta vår verksamhet genom att sponsra oss generellt genom ett av våra olika miljöpaket. Ni gillar det vi gör och vår grundidé där lokala ungdomar gör insatser för miljön, nära där de bor. Ni kan också välja ett helt eget städprojekt som bara ni står bakom.

Vem äger Städa Sverige?

Städa Sverige är en organisation utan vinstintresse. Vår medlemmar och ägare är uteslutande ideella idrottsförbund inom Riksidrottsförbundet. Vi är idrottens miljöorganisation.

Vart går pengarna?

Vi organiserar runt 800 städningar varje år och deltagande ungdomslag får ersättning för sin insats. Andra exempel på kostnader är utveckling av miljöutbildning, material och städutrustning till deltagarna. För att kunna driva Städa Sveriges verksamhet året runt har vi ett påslag på ca 20 procent.

Hur startar man upp ett miljöprojekt med Städa Sverige?

En idé föds! Antingen hos oss eller er. Vad är målet och syftet med projektet? Var och när ska vi städa och ska vi göra mer än bara städa? Hur många föreningar ska engageras/delta? Städa Sverige vidareutvecklar idén utifrån era önskemål, ser över det praktiska upplägget och tar fram en offert.

Kan vi som partner själva få vara med och städa?

Ja och gärna! Samla personalen, låt lokala ungdomslag hjälpa er med utbildning och sätt igång! Att städa tillsammans är bra och tänkvärd teambuilding och tydliggör internt ert stöd till Städa Sverige. Många av våra nuvarande partners, både företag och privatpersoner, städar med oss idag.

Gör vi verkligen skillnad för miljön om vi stöttar Städa Sverige?

Vi plockade 27 002 gula säckar med skräp och engagerade 16 105 ungdomar under 2019. Det hade inte varit möjligt utan våra partners. Ert stöd är helt avgörande för att möjliggöra städuppdrag till våra föreningar. För deras och idrottsungdomarnas skull är det nu viktigare än någonsin att vår verksamhet fortsätter. Genom att stötta oss gör ni inte bara en insats för miljön – ni stöttar även den lokala ungdomsidrotten. Var med och gör skillnad, bli partner hos Städa Sverige!

Tre exempel på samarbeten med Städa Sverige:

1. Huvudsponsorskap

  • Ni stöttar städningar i samtliga områden: vägar, rastplatser, cykelvägar, kommuner, naturområden, stränder, kustområden och vattenstädningar med sportdykare.
  • Ni får medieutrymme på vår hemsida, i dags- och fackpressannonsering samt i sociala kanaler.
  • Ni får diplom och nyhetsbrev.

2. Eget städprojekt

  • Eventstädning med 10-100 lag, ca 200-2 000 lokala ungdomar som städar i varierade områden, dressade i profilerad städutrustning.
  • Ni får medieutrymme på vår hemsida, i dags- och fackpressannonsering samt i sociala kanaler.
  • Vi koordinerar med kommun och föreningar, tar fram städområden, tillhandahåller utbildning, genomför skräpanalyser och säkerställer sortering och säckhämtning.
  • All städning rapporteras. Slutrapporten innehåller generellt 12-1400 plockade säckar med skräp i ert närområde.

3. Business CleanUp

  • Samla personalen > 50 personer, boka av 1-3 timmar i kalendern och städa exempelvis ett naturområde med lokal förening i närheten av ert kontor.
  • Era volontärtimmar förgylls av lokala föreningsungdomar som utbildar- städar och tar er igenom dagen från start till mål.
  • Vi koordinerar med kommun och föreningar, tar fram utbildning och profilerad städutrustning och säkerställer säckhämtning.

För företag

Gillar du upplägget där lokala ungdomar städar naturen kan du stötta verksamheten med köp av ett miljöpaket. Du kan också finansiera ett eget städprojekt.

Swish

Du kan också stötta vår verksamhet genom att swisha valfritt belopp till nummer: 1230693846.