OM OSS

Städa Sverige om Coronaviruset/Covid-19 >>

Om Städa Sverige Idrottens Miljöorganisation

Städa Sverige Ekonomisk Förening är en del av den svenska idrottsrörelsen. Medlemmarna i föreningen är uteslutande ideella idrottsförbund. Idrottsungdomar från dessa förbund utgör också basen för vår verksamhet. Vi har i trettio år engagerat ungdomsidrotten i att städa olika delar av den svenska miljön. Mest välkänd är vår kampanj längs Sveriges vägar med årligen 400 föreningsuppdrag och i runda tal 1 000 ton upplockat skräp längs de större vägarna. Kampanjen stöds av näringslivet och Trafikverket och sträcker sig från Norrbotten till Skåne.

Förutom vägstädning driver vi miljöprojekt på 100-tals kuststränder där vi säkerställer att 3000 säckar med skräp hamnar på återvinningsstationer istället för i haven. Det senare projektet berör knappt hälften av landets kommuner.

Alla våra miljöprojekt bygger på en och samma idé:

Ungdomar jobbar för miljön och projekten finansieras av näringsliv, kommuner eller andra organisationer.

Städa Sverige ägs av 43 specialidrottsförbund och agerar på deras uppdrag för att arrangera meningsfulla och lönsamma miljöstädningar som de kan utföra.

Genomförda städuppdrag genererar ökad miljömedvetenhet, genom såväl det praktiska utförandet som genom den miljöutbildning de får av oss, och en föreningsinkomst som oavkortat går till städande förening så att de kan finansiera de drömmar och mål som de har med sitt idrottsutövande.

Städa Sverige TROR på ungdomar, har hopp för MILJÖN och har god erfarenhet av FÖRETAG som tar ansvar.

För föreningar

Vill din förening vara med och göra en insats för miljön? Anmäl er till oss. När vi har lediga uppdrag i ert område kontaktar vi er och erbjuder uppdrag.

Bli partner

Gillar du upplägget där lokala ungdomar städar naturen kan du stötta verksamheten med köp av ett miljöpaket. Du kan också finansiera ett eget städprojekt.

Få vårt nyhetsbrev

Genom att ge oss dina kontaktuppgifter godkänner du att ta emot nyhetsbrev från oss. Du kan avsluta prenumerationen genom att följa instruktionerna i e-postmeddelandet som du tar emot.