VAD VI GÖR

Idrottens miljöorganisation

Städa Sverige jobbar tillsammans med lokala föreningsungdomar för ett skräpfritt Sverige. Vi är i djuren och naturens tjänst när vi utför våra miljöprojekt. Mest välkänd är vår kampanj med de gula säckarna längs Sveriges vägar, men vi arbetar också med andra projekt som stad & kommun, kust, natur & älv och vatten.

Under 2021 fyllde 20 894 deltagare över 25.000 gula säckar med skräp från svensk natur. Det gav över 7 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott!

Idrottsföreningar och företag tillsammans för miljön

Våra miljöprojekt bygger på en och samma idé: idrottsungdomar jobbar för miljön och projekten finansieras av näringsliv, kommuner eller andra organisationer. Städande förening och lag får ett viktigt bidrag till sin verksamhet och gör samtidigt en värdefull insats.

Ett företagssamarbete med oss är ett bra sätt att stödja både svensk ungdomsidrott och miljö.

Mervärdet och den pedagogiska poängen

Det faktum att vår städkraft utgörs av idrottande föreningsungdomar ger flera effekter: En förändring i beteende etableras i en relativt tidig ålder – våra ungdomar inser att man ska sluta skräpa ner. De lär sig själva, sina kompisar och i framtiden sina barn. Hållbarhet i tre dimensioner.

Sagt om Städa Sverige

"Föreningar vill ofta ha sponsring och uppdrag av oss, och här har vi ett bra jobb till dem som dessutom gör att det blir rent i kommunen. Plus att barnen lär sig om hållbarhet. Det blir ett fint kretslopp. Det här är vårt bästa hållbarhetsprojekt."

Marika Edberg, ICA Maxi Haninge.

"Barnen ville aldrig sluta, de var fullt beslutade på att ta hand om allt skräp de kunde hitta och sökte sig gärna också utanför området. Vi hade så roligt tillsammans!"

Boo HC, P-09, städning Nacka.

För föreningar

Vill din förening vara med och göra en insats för miljön? Anmäl er till oss. När vi har lediga uppdrag i ert område kontaktar vi er och erbjuder uppdrag.

För företag

Gillar du upplägget där lokala ungdomar städar naturen kan du stötta verksamheten med köp av ett miljöpaket. Du kan också finansiera ett eget städprojekt.

Städa Sverige – 2021

Städa Sverige – 2021

Älvstädningen

Älvstädningen

En städande olympisk mästare

En städande olympisk mästare