STÄDA VÄG

Städa Sverige och idrottsföreningar städar kilometer efter kilometer av väg.

Städa Väg är Städa Sveriges äldsta miljöprojekt och det pågår årligen i stora delar av landet. Sedan starten 1988 har hundratusentals ungdomar städat mer än 330 000 km väg, sammanlagt nästan nio varv runt jorden. Tillsammans har de fyllt 2 miljoner gula säckar med skräp och dragit in knappt 250 miljoner kronor till idrottsrörelsen.

I sin enkelhet är Städa Väg fylld av positiva effekter för alla inblandade. Det är en utmärkt kanal för Trafikverket och vägentreprenörer att nå tiotusentals idrottsaktiva i ett positivt sammanhang. Naturen slipper bryta ner tonvis med plast, gummi, metallskrot som i stället kan bli ny energi. Och föreningar kan skapa inspirerande teambuildingaktiviteter samt tjäna en bra slant till klubbkassan!

Information & utbildning

I samverkan med Trafikverket ger Städa Sverige föreningarna en utbildning som naturligtvis fokuserar på säkerhet men som även tar upp relevanta frågor om trafik, miljö och folkhälsa. Varje städande förening behöver ha en person som gått ApV (Arbete på väg). Alla städdeltagare måste dock ha genomgått Städa Sveriges vägstädningsutbildning SVr 2.

Städa Sverige: Kursplan vägstädning >>

Så fungerar det

  • Planering av städningar med vägentreprenörer.
  • Rekrytering av föreningar.
  • Utbildning av ledare och deltagare. Åldersgräns + 18 år.
  • Städning.
  • Rapportering.

Vill du se städning i just din närmiljö?

Ett företagssamarbete med oss är ett bra sätt att stödja både svensk ungdomsidrott och miljö. Var med och ge allmänt stöd som sponsor eller bli projektpartner.

Representerar du en idrottsförening – anmäl ert intresse redan idag!

Vägentreprenör?

Vill ni ha hjälp av lokala idrottsföreningar med årets vägstädning? Ni får motiverade föreningsmedlemmar som städar och ni stöttar samtidigt det lokala föreningslivet.

Kontakt

Frågor? Kontakta oss:
Robert Zetterquist
Projektledare väg
070-826 98 86
robert.zetterquist@stadasverige.se

För förening

Vill din förening vara med och göra en insats för miljön? Anmäl er till oss. När vi har lediga uppdrag i ert område kontaktar vi er och erbjuder uppdrag.

Swish

Du kan också stötta vår verksamhet genom att swisha valfritt belopp till nummer: 1230693846.