På 24 orter i Sverige och på fyra orter i Norge där BAUHAUS har varuhus genomförs det tillsammans med idrottslag en stor miljöinsats

Det är BAUHAUS som tillsammans med Städa Sverige skapar Sveriges städlandslag och Norske Ryddelandslaget – landslagen där alla får vara med. 

Tillsammans gör lagen gott för närmiljön, och för sin insats får föreningarna och lagen ett uppskattat bidrag till lagkassan. BAUHAUS skapar genom sitt engagemang en möjlighet för idrottsungdomar att kunna fortsätta sikta mot gemensamma mål och drömmar. 

– Efter ett första år med många deltagare och lyckade städningar ser vi nu fram mot ett nytt år där fler lag ges möjlighet att delta i vårt gemensamma landslag, säger Åsa Berg, projektledare på Städa Sverige.

– Vi är mycket glada att ta det här initiativet tillsammans med Städa Sverige. Att försöka aktivera, inspirera och utveckla ungdomar i en bra riktning är något som förenar både oss och Städa Sverige, säger Johan Saxne, marknadsdirektör BAUHAUS. 

Tillsammans kan vi göra skillnad

Genom projektet ser barn och unga att näringsliv, kommuner och idrottsföreningar kan gå från ord till handling och göra gemensamma insatser som värnar om djur, natur och miljö. Det visar på en värdefull handlingskraft som ger ungdomarna en lärdom för livet.    

– Städa Sverige & BAUHAUS har så mycket gemensamt. Vi bygger svensk idrott, på lite olika vis, men vi jobbar med drömmar och vi välkomnar alla. Alla kan förverkliga drömmar, säger Mats Wesslén, VD Städa Sverige och fortsätter: Det kan vara drömmar om ett mer hållbart samhälle, drömmar om att få åka på träningsläger eller drömmar om en ny altan. Att förverkliga olika typer av drömmar har vi gemensamt, BAUHAUS och Städa Sverige. Dessutom är våra respektive verksamheter hands on, lite snack och mycket verkstad och det är en bra början, avrundar Mats Wesslén. 

BAUHAUS har varuhus på följande orter: 

Sverige
Göteborg, Bäckebol
Göteborg, Sisjön
Hyllinge
Kalmar
Karlstad

Knivsta
Linköping
Löddeköpinge
Malmö, Bernstorp
Malmö, Svågertorp
Norrköping
Örebro
Stockholm, Bromma
Stockholm, Järfälla
Stockholm, Länna
Stockholm, Norsborg
Stockholm, Sickla
Stockholm, Upplands Väsby
Sundsvall
Uddevalla
Umeå
Uppsala
Västerås
Växjö

Norge
Lierskogen
Vestby
Stavanger 
Haugesund