FÖR KOMMUNER

Städa Sverigefamiljen är jättestor.

Tillsammans arbetar tusentals idrottsungdomar och deras ledare varje år för en skräpfri miljö i den kommun som de bor i. Detta görs möjligt genom samarbeten med näringsliv och kommuner runt om i Sverige. När näringsliv, kommuner och idrottsrörelsen arbetar för miljön ihop skapas mer än bara en skräpfri natur, vi visar att det genom samarbete går att göra skillnad!

Städa Sveriges målsättning är att städa tillsammans med idrottsungdomar i Sveriges alla 290 kommuner. 2022 städade vi i 193 kommuner.  

Att vara delaktig i Städa Sveriges miljöprojekt är ett sätt att aktivt arbeta med både miljön och den sociala hållbarheten i en kommun. Ett samarbete innebär inte bara att det blir så gott som skräpfritt på olika platser i kommunen, utan det innebär också att alla medlemmar i ett lag har möjlighet att vara en del av insamlingen till lagkassan. Något som inte är självklart vid andra typer av försäljningar eller insamlingar till lagkassan.  

Vad kan ni inom kommunen hjälpa oss med? 
  • Hämta de fyllda säckarna dagen efter städning 
  • Föreslå områden som behöver städas alternativt godkänna våra förslag på städområden 
  • Stötta Städa Sverige genom att bli ekonomisk partner 

Ett engagemang ger idrottsungdomar i er kommun en värdefull miljökompetens. Inför sitt uppdrag genomför de nämligen en digital miljöutbildning där de får lära sig mer om skräpets påverkan på miljön på lång och kort sikt. Det i kombination med praktiskt genomförande ger värdefull kunskap för livet. Det är inte många ungdomar som kastar sitt skräp på marken efter att de städat naturen i tre timmar.   

Vill du veta mer hur ni som kommun kan samarbeta med Städa Sverige, kontakta oss genom att mejla info@stadasverige.se eller ring 08-683 30 00. 

KOMMUNSPONSORER

För föreningar

Vill din förening vara med och göra en insats för miljön? Anmäl er till oss. När vi har lediga uppdrag i ert område kontaktar vi er och erbjuder uppdrag.

För företag

Gillar du upplägget där lokala ungdomar städar naturen kan du stötta verksamheten med köp av ett miljöpaket. Du kan också finansiera ett eget städprojekt.

Swish

Du kan också stötta vår verksamhet genom att swisha valfritt belopp till nummer: 1230693846.