#städamera

#städamera är ett nationellt samarbete mellan Städa Sverige och Pantamera.

Genom städamera kan vi öka engagemanget till att en renare miljö, både i nutid och framtid. Syftet är precis som det låter, nämligen att engagera fler att vara med och städa, få en renare natur och en ökad återvinning.

Pantamera

Vissa har koll på Returpack, andra Pantamera. Alla har lika rätt. Varumärket Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor.

Tillsammans med Sveriges föreningsliv och alla ytterligare samarbetsparter arbetar Pantamera för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Och det ger resultat. Sedan pantsystemet infördes i Sverige för cirka 35 år sedan har antalet pantade förpackningar ökat stadigt varje år och i dag återvinns omkring 85 procent av alla burkar och PET-flaskor. Det gör Sverige till ett av de bästa länderna i världen när det gäller pantning.

#städasverige Igår var Gymmix ute och plockade skräp på vår ort! Bra jobbat👊 För miljön💚 Tänk på att inte slänga något i naturen som inte hör hemma där! #städamera ...

170 3

Tusentals idrottsungdomar är redo - nu startar vi städningen av Sverige 2019! Under 2018 plockade 12 630 idrottsungdomar 812 ton skräp från svensk natur med Städa Sverige och våra partners. I år ska fler städa bort mer. Nu sätter vi igång fas 1, med 2 200 deltagare längs kusten från Strömstad till Laholm. Var med och gör skillnad med oss - städa eller sponsra! #städasverige #idrottensmiljöorganisation #gulasäcken #ungdomarna #ungdomar #idrottsungdomar #städamera #idrottsföreningar #svenskidrott #hållbarhet #tillsammans #csr #blipartner ...

128 6

Idag pantas de jord 😂 #städamera #götejanssonsåkeri #volvo #mteksjö #flexo #flisbilseliten ...

96 4

När Kuddby scoutkår städade längs Göta Kanal en varm dag i mitten av juni blev det både städning och självklart lite lek #städasverige #städamera #götakanal #söderköping #lek #scout #scouterna #kuddbyscoutkår #scouting #photography #naturephotography #natur #summer #sommar #fun ...

60 2

Hurra för tjejerna i F12 och F14 som städat stranden mellan Glimminge Plantering och Rammsjöstrand idag. #städamera #städasverige ...

142 2

För föreningar

Vill din förening vara med och göra en insats för miljön? Anmäl er till oss. När vi har lediga uppdrag i ert område kontaktar vi er och erbjuder uppdrag.

Bli partner

Gillar du upplägget där lokala ungdomar städar naturen kan du stötta verksamheten med köp av ett miljöpaket. Du kan också finansiera ett eget städprojekt.

Få vårt nyhetsbrev

Genom att ge oss dina kontaktuppgifter godkänner du att ta emot nyhetsbrev från oss. Du kan avsluta prenumerationen genom att följa instruktionerna i e-postmeddelandet som du tar emot.