#städamera

#städamera är ett nationellt samarbete mellan Städa Sverige och Pantamera.

Genom städamera kan vi öka engagemanget till att en renare miljö, både i nutid och framtid. Syftet är precis som det låter, nämligen att engagera fler att vara med och städa, få en renare natur och en ökad återvinning.

Pantamera

Vissa har koll på Returpack, andra Pantamera. Alla har lika rätt. Varumärket Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor.

Tillsammans med Sveriges föreningsliv och alla ytterligare samarbetsparter arbetar Pantamera för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Och det ger resultat. Sedan pantsystemet infördes i Sverige för cirka 35 år sedan har antalet pantade förpackningar ökat stadigt varje år och i dag återvinns omkring 85 procent av alla burkar och PET-flaskor. Det gör Sverige till ett av de bästa länderna i världen när det gäller pantning.

Hurra för tjejerna i F12 och F14 som städat stranden mellan Glimminge Plantering och Rammsjöstrand idag. #städamera #städasverige ...

142 2

Idag pantas de jord 😂 #städamera #götejanssonsåkeri #volvo #mteksjö #flexo #flisbilseliten ...

96 4

Är ni med på en liten utmaning? Hur många kan köra Städa Sveriges miljöutbildning innan vår surffestival och strandstäd imorgon lördag? Tar ca 10min... https://www.stadasverige.se/miljoutbildning/ (Klicka gärna i vår förening "Salusand Soulsurfers") Alla som gör den lägger upp ett bevis på diplomet (kanske även någon annan rolig bild) och skriver något kul (insta eller fb)🤗 Kan bli en överraskning för fyndigaste inlägget och är den personen inte på plats på lördag så ordnar vi det på annat sätt Tagga Salusand Soulsurfers och använd hashtag #städasverige #städamera #soulsurffestival2019 ...

6 1

Så här ser en hand ut efter ett lite över fyra timmars fridykningspass med att städa. Tack Rickard för hjälpen. #städasverige #fridykning #ÖSDK #tameddigskräpethem #kvinnerstakalkbrott #strandstädardagen #städamera ...

18 2

Strandstädning i solen på Överön med KFF 05/06!☀️ #städamera #städasverige #sol #fika ...

41 1

#städasverige Igår var Gymmix ute och plockade skräp på vår ort! Bra jobbat👊 För miljön💚 Tänk på att inte slänga något i naturen som inte hör hemma där! #städamera ...

170 3

För föreningar

Vill din förening vara med och göra en insats för miljön? Anmäl er till oss. När vi har lediga uppdrag i ert område kontaktar vi er och erbjuder uppdrag.

Bli partner

Gillar du upplägget där lokala ungdomar städar naturen kan du stötta verksamheten med köp av ett miljöpaket. Du kan också finansiera ett eget städprojekt.

Få vårt nyhetsbrev

Genom att ge oss dina kontaktuppgifter godkänner du att ta emot nyhetsbrev från oss. Du kan avsluta prenumerationen genom att följa instruktionerna i e-postmeddelandet som du tar emot.