STÄDA NATUR & ÄLV

Ungdomar städar vår fantastiska natur

I Sverige råder allemansrätt vilket är en rättighet unik i sitt slag i världen. Allemansrätten ger oss rätten att vistas fritt i naturen, men den innebär också att vi har ett gemensamt ansvar.

Fina naturområden är lättillgängliga för oss människor både i vår direkta närhet och för härliga utflykter längre bort. Dessa områden bjuder på fantastiska upplevelser och är helt gratis att besöka! Tack vare idrottsungdomar har naturreservat, friluftsområden, naturparker, strövområden, stadsskogar och naturlandskap städats genom åren och på så sätt bidragit till en skräpfri natur.

Älvstädningen

FortumDet som slängs i naturen hamnar förr eller senare i vattnet. Älvstädningen är ett viktigt projekt vi driver tillsammans med vår partner Fortum och som har pågått i många år och idag städar ungdomar fem av Sveriges vackra älvar.

Gör Älvakademin – miljöutbildningen för Älvstädningen (extern sida) >>

 

Sagt om Älvstädningen

"Älvstädningen genomförs i alla älvar där Fortum har vattenkraftverk och insatsen är viktig för den lokala miljön. Vi är stolta och glada att få stötta ungdomsidrotten lokalt!"

Maja Nordgren, projektledare på Fortum.

Björn Ferry
Under de åtta åren som Älvstädningen har genomförts har 15 100 ungdomar och ledare deltagit och 230 ton skräp har städats bort. Städa Sveriges ambassadör och OS-guldmedaljör Björn Ferry värnar starkt för naturen och deltar aktivt i Älvstädningen.

Vill du se städning i just din närmiljö?

Ett företagssamarbete med oss är ett bra sätt att stödja både svensk ungdomsidrott och miljö. Var med och ge allmänt stöd som sponsor eller bli projektpartner.

Representerar du en idrottsförening – anmäl ert intresse redan idag!

För föreningar

Vill din förening vara med och göra en insats för miljön? Anmäl er till oss. När vi har lediga uppdrag i ert område kontaktar vi er och erbjuder uppdrag.

För företag

Gillar du upplägget där lokala ungdomar städar naturen kan du stötta verksamheten med köp av ett miljöpaket. Du kan också finansiera ett eget städprojekt.

Swish

Du kan också stötta vår verksamhet genom att swisha valfritt belopp till nummer: 1230693846.