STÄDA NATUR

Sveriges natur är fantastisk. Låt oss hjälpas åt att ta hand om den.

Städa Sverige är stolta över att verka i ett land som har allemansrätt, en rättighet unik i sitt slag i världen. Allemansrätten gör att vi alla får vistas fritt i naturen, men den innebär också att vi har ett gemensamt ansvar att ta hand om vår natur. Nedskräpning är idag ett stort problem, det slängs uppskattningsvis 9 000 ton skräp i naturen varje år i Sverige. Det skadar både växter och djur och i slutändan oss människor. Det är därför så värdefullt att det finns idrottsungdomar som vill hjälpa till att hålla naturen ren från skräp.

Inom Städa Natur verkar vi för en natur fri från plast och annat skräp. Några av de naturområden som vi städar är i naturreservat, så som Vättlefjäll utanför Göteborg och Bogesundslandet utanför Stockholm, och friluftsområden som Stolpaskogen och Rönninge i Täby. Kommuner, länsstyrelser liksom Statens fastighetsverk är exempel på våra samarbetspartners i fall som dessa.

Det som slängs i naturen hamnar förr eller senare i vattnet. Ett stort projekt vi driver inom området natur är därför Älvstädningen. Läs mer om det projektet här.

Vill du som företag göra en insats för naturen där du verkar? Tveka inte att kontakta oss på info@stadasverige.se.
Är du med i en förening som vill vara med och göra en insats för naturen? Anmäl ert intresse här.

För föreningar

Vill din förening vara med och göra en insats för miljön? Anmäl er till oss. När vi har lediga uppdrag i ert område kontaktar vi er och erbjuder uppdrag.

Bli partner

Gillar du upplägget där lokala ungdomar städar naturen kan du stötta verksamheten med köp av ett miljöpaket. Du kan också finansiera ett eget städprojekt.

Få vårt nyhetsbrev

Genom att ge oss dina kontaktuppgifter godkänner du att ta emot nyhetsbrev från oss. Du kan avsluta prenumerationen genom att följa instruktionerna i e-postmeddelandet som du tar emot.