STÄDA NATUR

Idrottsungdomar städar Sveriges fantastiska natur!

I Sverige råder allemansrätt vilket är en rättighet unik i sitt slag i världen. Allemansrätten ger oss rätten att vistas fritt i naturen, men den innebär också att vi har ett gemensamt ansvar att ta hand om vår natur.  Nedskräpning är ett stort problem idag, det slängs flera ton skräp i naturen varje år i Sverige, som skadar både växter, djur och i slutändan oss människor. Att det finns idrottsungdomar som vill hjälpa till och städa vår fantastiska natur är därför så värdefullt.

Naturområden

Fina naturområden är lättillgängliga för oss människor både i vår direkta närhet men också för härliga utflykter längre bort. Dessa naturområden bjuder på fantastiska naturupplevelser och är helt gratis att besöka!

Tack vare idrottsungdomar har naturreservat, friluftsområden, naturparker, strövområden, stadsskogar och naturlandskap städats genom åren och på så sätt bidragit till en skräpfri natur. Såväl kommuner som länsstyrelser, Statens fastighetsverk men även näringslivet är exempel på samarbetspartners till dessa projekt.

Älvstädningen

Det som slängs i naturen hamnar förr eller senare i vattnet. Ett stort projekt inom området Städa Natur är Älvstädningen, som vi driver tillsammans med vår partner Fortum.

För föreningar

Vill din förening vara med och göra en insats för miljön? Anmäl er till oss. När vi har lediga uppdrag i ert område kontaktar vi er och erbjuder uppdrag.

För företag

Gillar du upplägget där lokala ungdomar städar naturen kan du stötta verksamheten med köp av ett miljöpaket. Du kan också finansiera ett eget städprojekt.

Få vårt nyhetsbrev

Genom att ge oss dina kontaktuppgifter godkänner du att ta emot nyhetsbrev från oss. Du kan avsluta prenumerationen genom att följa instruktionerna i e-postmeddelandet som du tar emot.