STÄDA KUST

Idrottsungdomar jobbar mot nedskräpningen av våra hav

Skräpet utmed våra kuster kommer från många olika håll. Mycket kommer från land eller har lämnats kvar på stranden. En del har fallit från båtar. Oavsett vart skräpet kommer ifrån så orsakar det samma problem; varje år skadas Sveriges fantastiska natur, miljö och tusentals djur...

Städa Kust – ett viktigt initiativ

Plast i haven är ett akut problem. Städa Sverige har sedan 2010 städat utmed den svenska kusten och har genom det sett till att över 500 ton skräp, däribland en stor andel plast, inte åkt ut i havet. Tillsammans med lokala idrottsföreningar och ungdomar fortsätter städningen längs kusten. Under 2023 startar Kuststädningen den 1 april.

Sagt om Städa Kust

"I stället för att sälja saker så får föreningarna komma ut i vår fina natur och städa vår vackra kust vilket ger ersättning till klubbkassan. Ett riktigt "win-win" för alla inblandade!

Florina Lachman, Koordinator Strandstädning Västkuststiftelsen.

"Det känns jättebra att rensa upp plast och skräp som flutit iland eller slängts på våra stränder och vandringsleder."

Fredrik Myllykangas, DF Munkbuggarna Munkedal.

Vill du se städning i just din närmiljö?

Ett företagssamarbete med oss är ett bra sätt att stödja både svensk ungdomsidrott och miljö. Var med och ge allmänt stöd som sponsor eller bli projektpartner.

Representerar du en idrottsförening – anmäl ert intresse redan idag!

För föreningar

Vill din förening vara med och göra en insats för miljön? Anmäl er till oss. När vi har lediga uppdrag i ert område kontaktar vi er och erbjuder uppdrag.

För företag

Gillar du upplägget där lokala ungdomar städar naturen kan du stötta verksamheten med köp av ett miljöpaket. Du kan också finansiera ett eget städprojekt.

Swish

Du kan också stötta vår verksamhet genom att swisha valfritt belopp till nummer: 1230693846.