2014-02-28

Samarbetet mellan Städa Sverige och Trafikverket har gett idrotten 200 miljoner kronor.
Trafikverket och Städa Sverige, idrottens miljöorganisation har samarbetat om städning i vägområden och sedan starten har tusentals föreningar städat mer än 330 000 kilometer, sammanlagt nästan nio varv runt jorden. Tillsammans har de fyllt över 1 miljon gula säckar med skräp och dragit in över 200 miljoner kronor till idrottsrörelsen.

– Det är roligt att vi har kunnat bidra till renare vägmiljöer och samtidigt stöttat lokal idrott runt om i landet, säger Gunnar Malm, Trafikverkets generaldirektör.

Städa Sverige är länken mellan de föreningar som utför städuppdragen och beställande entreprenadföretag som ansvarar för underhållet. Till skillnad från andra miljöprojekt som Städa Sverige driver finns en specifik utbildning för området och dessutom en åldersgräns på 18 år. 2013 städades över 600 mil där Trafikverket via sina väghållare som Svevia, NCC, Peab, Skanska, BDX lägger ut städuppdragen och står bakom ersättningen till föreningarna.

Under 2014 inleds en utveckling av utbildning kring vägstädning i enlighet med trafiksäkerhetsstandarden ISO 39001.

-Det har varit ett lyckligt och fruktsamt förhållande och med det gemensamma fokus vi har på miljö och trafiksäkerhet ser vi fram emot att fira ”guldbröllop” om ytterligare 25 år, säger Mats Wesslén, VD på Städa Sverige.

För mer information kontakta:
Ulric Jansson, Projektledare Städa Sverige 08-683 30 04
Jan Pettersson, Direktör underhåll 0703-04 20 99

malm2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *