Returpack, mångårig samarbetspartner till Städa Sverige, idrottens miljöorganisation förstärker nu samarbetet. I höst genomförs ett stort lokalt städprojekt i Norrköping med flera hundra ungdomar, men redan nu kommer samarbetet att starta med städningar i hela landet.

– Det känns både roligt och rätt att vi jobbar mer ihop. Att utveckla ett samarbete som både satsar på ungdomar, idrott och miljö passar bra in i våra långsiktiga mål för att nå ökad återvinning, kommenterar Bengt Lagerman, Vd på Returpack.

– Returpack har ett starkt varumärke i Pantamera, nationell närvaro och en naturlig roll i ungdomars vardag, det känns väldigt stimulerande att vi tillsammans kan både göra närmiljön en tjänst, men också bidra i att förverkliga tusentals drömmar, säger Mats Wesslén, Vd på Städa Sverige.

Ungdomslag från idrottsföreningar tjänar en slant när de deltar i lokala miljöprojekt som Städa Sverige organiserar. Med utökat stöd från Returpack kommer städningar att ske bland annat på stränder, i naturområden och längs vägar.

Städa Sverige är landets mest framgångsrika operativa miljöorganisation, helägd av den ideella idrottsrörelsen. Årligen plockar långt över 10 000 ungdomar närmare 1 000 ton skräp i lokala städningar. På senare år har städningen av Sveriges stränder fått mycket uppmärksamhet.

Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Vi arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Huvudkontoret, liksom fabriken ligger i Norrköping. Här tar vi varje år emot omkring 1,7 miljarder burkar och PET-flaskor.

För kommentarer kontakta:

Mats Wesslén, VD Städa Sverige 070-588 49 88

Katarina Lundell, Marknadschef Returpack 070-564 53 75

Städa Sverige, idrottens miljöorganisation står bakom den välkända gula säcken som synts i snart 30 år längs älvar, vägar, på stränder och andra områden. Vi arbetar med Sveriges idrottsungdomar för att tillsammans med dem och en rad olika företag satsa på ett mindre nedskräpat Sverige. Städa Sverige plockar årligen 1 000 ton skräp.