Tack Håll Sverige Rent!

I dagarna gick Håll Sverige Rent ut med en ny undersökning om nedskräpningen i Sverige, Skräprapporten 2016. Vi vill från oss på Städa Sverige rikta ett stort tack för att ni visar att det fortfarande finns ett stort behov av att vi tillsammans plockar bort det skräp som ligger i vår natur.

– Städa Sveriges budskap för att minska nedskräpningen kallar vi för Pay it forward! Vi får fler unga att ta ett större ansvar för vår närmiljö både nu och i framtiden. Därför arbetar Städa Sverige med Sveriges idrottsungdomar. Det uppenbara är att de faktiskt plockar upp skräp här och nu och slänger det i vår gula säck. Men en effekt av det som vi hört ungdomarna själva berätta om, är att den som också plockat skräp inte själv slänger skräp i naturen efter det. Han eller hon bidrar till andra att inte kasta skräp i naturen. Alltså helt enkelt – Pay it forward!, säger Mats Wesslén, VD på Städa Sverige.

Sittande i bilen i 110 km/timmen på E4:an är det inte många som ser något skräp. Diken och vägkanter ser ju att vara helt fria från skräp. Men zoomar vi in diket när vi åker förbi så är det inte riktigt så. Det är fortfarande skräp kvar. Så igen, ett stort tack till Håll Sverige rent för att ni hjälper fler att se att vi inte är färdiga med plockandet riktigt än. Vi har lite kvar och vi kommer att fortsätta så länge vi behövs. Pay it forward!

För kommentarer kontakta:

Mats Wesslén, VD Städa Sverige 070-588 49 88

Städa Sverige är den välkända gula säcken som synts i över 30 år längs våra vägar och stränder. Vi arbetar med Sveriges idrottsungdomar för att tillsammans med dem och en rad olika företag satsa på ett mindre nedskräpat Sverige. Vi tillsammans städar Sverige.

Förra året plockade ungdomar från idrottslag närmare 1 000 ton skräp.

länk till pressmeddelande via mynewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/stada-sverige/pressreleases/tack-haall-sverige-rent-1376357