Städa Sverige är nominerade till Årets Hederspris som delas ut av Livsmedelshandlarna på Dagligvarugalan i september. Städa Sverige är en av tre som har chans att få Livsmedelshandlarnas hederspris.

Livsmedelshandlarnas hederspris ska gå till ”person eller organisation som under året gjort något alldeles extra för att synliggöra eller främja den entreprenörsdrivna livsmedelbutiken”.
– Att tillsammans göra saker för att skapa en bättre närmiljö ligger helt i linje med vad Livsmedelshandlarnas medlemmar tycker om och själva gör. Unga hjälper sin förening samtidigt som de aktivt kan vara med och skapa en renare morgondag. Städa Sverige kombinerar med sitt arbete många goda krafter som finns i samhället, säger Pär Bygdeson, VD på Livsmedelshandlarna, på deras hemsida.

Städa Sveriges VD Mats Wesslén tar emot nomineringen med glädje:
– Jag är otroligt stolt över nomineringen. Att en modern och framgångsrik bransch har upptäckt oss och hur våra ungdomar kan bidra och göra lokal skillnad i hållbarhetsfrågan är riktigt roligt, säger han.

De andra två som har chans att tilldelas hederspriset 2019 är stiftelsen Tryggare Sverige och materialbolaget Svensk Plaståtervinning. Den 19 september avslöjas vinnaren.
– Det är tre väldigt värdiga nominerade i år, säger Pär Bygdeson.

Se Pär Bygdeson, Livsmedelshandlarna, berätta om de tre nominerade till hederspriset här.