Svenska Skyttar

Duktiga på miljöarbete.

Städa Sverige, idrottens miljöorganisation har utsett Årets Miljöförbund 2015 och priset gick till Svenska Skyttesportförbundet.

-Jag vet att många av våra medlemmar är ansvarsfulla och månar om natur och närmiljö, men det var en bra överraskning att vi var bäst bland alla förbund, kommenterar Mikael Jansson, Generalsekreterare i Svenska Skyttesportförbundet.

Städa Sveriges operativa miljöverksamhet omfattar årligen över 10 000 ungdomar från idrottsföreningar runt om i landet. De städar stränder, älvar, naturområden och även i stadsmiljöer. Tillsammans med vuxna idrottare plockas 50 000 gula säckar med skräp varje år.

Vinnaren är det medlemsförbund som samlar flest deltagande lag i i skräpprojekt i förhållande till antalet aktiva föreningar och för 2015 blev det alltså Skyttesportförbundet. Förra året vann Svenska Roddförbundet.

-Det här är en viktig signal till våra medlemmar och hela idrotten, att jobba mer och tävla även i att ta ansvar i lokala hållbarhetsfrågor, säger Mats Wesslén, Vd Städa Sverige.

Prissumman till årets miljöförbund är 25 000 kr.

För kommentarer kontakta:

Mats Wesslén, VD Städa Sverige 070-588 49 88

Mikael Jansson, Generalsekreterare Svenska Skyttesportförbundet 070-270 09 56

Städa Sverige, idrottens miljöorganisation är den välkända gula säcken som synts i snart 30 år längs älvar, vägar, på stränder och andra områden. Vi arbetar med Sveriges idrottsungdomar för att tillsammans med dem och en rad olika företag satsa på ett mindre nedskräpat Sverige. Vi plockar årligen 1 000 ton skräp.

Vi är Städa Sverige – vi städar Sverige.