Tappra miljöhjältar från Lundby IF P05

I söndagens hällande regn städade fem Lundbylag gatorna rena från fimpar, plast och annat skräp. Trots att vädret inte var det bästa var det inget fel på städenergin från deltagande föreningsungdomar och ledare. Grönområden, gator och torg fick en välbehövlig finputsning av stadsdelens lokala miljöhjältar.

De 86 deltagarna fick ihop 51 säckar med skräp, tre övergivna kundvagnar och en del udda saker såsom högtalare, navkapslar och däck. Alla lagen var tacksamma för att de fick vara med detta premiärår och vill gärna delta igen vid liknande projekt i framtiden.

Positiv response från närboende

– Vi fick väldigt mycket positiv respons av de närboende vi mötte under städrundan. Viktigt från vår sida att visa att ungdomar inte bara är jobbiga och stökiga, utan att de gör bra saker och också visa hur viktigt föreningslivet är, säger Louise Wollter, tränare för Lundby IF P05

Ögonöppnare för många

 Det var kul att möta nya föreningar i ett nytt område i detta projekt och få fler att engagera sig i sin närmiljö. På några få timmar blir denna konkreta aktivitet en ögonöppnare för många ungdomar om hur mycket fimpar och skräp som ligger på fel ställe. Detta bär de med sig framöver samt även hur mycket trevligare det ser ut efteråt, säger Mårten Heslyk, projektledare Städa Sverige

Bakom initiativet stod Fastighetsägare Centrala Hisingen, Göteborgs Stad, föreningslivet i Lundby och Städa Sverige. Bakgrunden är den så kallade Tänk-kampanjen som sedan 2005 har uppmanat göteborgare och besökare att vara rädda om Göteborg och slänga sitt skräp på rätt plats.

Lag från följande föreningar medverkade: Lundby Basket, Lundby IF, Shaolin Kulturcenter Kungfu.

KONTAKT

Mårten Heslyk, Projektledare Städa Sverige, mobil: 0708-192064

Pernilla Hallberg, verksamhetsutvecklare Fastighetsägare Centrala Hisingen: 0706-020202