Oavsett var vi bor är våra hav gemensamma, de förbinder hela världen. Nu på lördag städas världens stränder, även i Sverige där nära 100 föreningar ställer upp för våra maritima ekosystem. I samband med Strandens Dag den 17 september vill logistikföretaget Bertling också dra sitt strå till stacken, bidra i nedskräpningsfrågan och samtidigt stödja föreningslivet.

Strandens Dag sker samtidigt som International Coastal Cleanup Day där över 1 miljon människor världen över städar stränder.

På fredag den 16 september kommer därför ett drygt 20-tal medarbetare från Bertling städa längs Säveåns stränder och i sitt närområde. Företaget har också bjudit in grannföretag att hjälpa till och Renova AB ställer upp med en container.

– Ett beundransvärt initiativ som städar stränder rena från skräp och samtidigt bidrar till att vi på Städa Sverige kan ge fler uppdrag till föreningar att göra samma sak. Fler företag får gärna följa i deras spår då vi har många föreningar som väntar på städuppdrag genom oss, säger Mårten Heslyk, projektledare Städa Sverige.

– Vi på Bertling har tidigare anordnat städdagar både internt och tillsammans med våra grannar på Industrivägen. Därför blev det en självklarhet att inleda ett samarbete med Städa Sverige. Att bidra till ett skräpfritt Sverige och samtidigt stötta ungdomsidrotten känns otroligt bra, säger Ella Cederstav, Business Developer Bertling.

Vill ni veta mer om Business CleanUp, kontakta:
Mårten Heslyk
Projektledare Städa Sverige
Mobil: +46 70 819 20 64

Kontaktperson Bertling:
Ella Cederstav
Business Developer
Mobil:  :+46 73 575 07 79