Nu ska Kungsholmens naturområden vårstädas. Ungdomar från två lokala idrottsföreningar ska rensa Kungsholmen från skräp.

På söndag ska ungdomar från Karlbergs Bollklubb och Mariebergs Sportklubb ge sig ut på städuppdrag i sin närmiljö. De ska plocka skräp både i Kristineberg och på Fredhällsklipporna.
– Idrottsungdomar är fokuserade, noggranna och ansvarstagande, särskilt när de får göra en städinsats i miljöer på sin hemmaplan, som nu, säger Mats Wesslén, VD på Städa Sverige.

Vårstädningen sker för andra året i rad och är ett samarbete mellan Kungsholmens Stadsdelsförvaltning och idrottens miljöorganisation Städa Sverige. Innan städningen utbildar Städa Sverige de cirka 40 deltagarna i hållbarhet. När de därefter ger sig ut för att städa har de kunskaper om både skräpets påverkan på naturen och om hur skräp ska sorteras. För insatsen får föreningarna en ersättning att använda till att förverkliga sina drömmar.

– Vi är verkligen glada över det här projektet. Det är bra för djur och natur, alla vi på Kungsholmen blir glada när det är rent och idrottsungdomarna får nyttiga kunskaper utöver en välkommen slant till klubbkassan. Win-win för alla!, säger Helena Åkerlindh, Parkingenjör Kungsholmen.

Kontakt
Mikael Örnliden
Projektledare Städa Sverige
070-415 67 16