För femte året i rad sätter nu lokala föreningar igång med att faddra de återvinningsstationer som finns i Nykvarns kommun. Det sker genom ett samarbete mellan kommunen och Städa Sverige och projektet syftar till att få en trevligare miljö vid återvinningsstationerna samtidigt som föreningarna får ersättning för sin arbetsinsats.

I totalt tolv söndagar, med start söndagen den 13 maj och med avslut i september, kommer föreningsmedlemmar från lokala Nykvarnsföreningar att välkomna besökare vid kommunens återvinningsstationer. Där kommer de att assistera med och informera om återvinning, fråga besökarna hur stationen skulle kunna bli bättre och de kommer också att städa upp i närliggande område. Varje förening har sin station som de faddrar och för uppdraget får de en ersättning till klubbkassan.
− Ideella föreningar är ansvarstagande och duktiga, och gör på detta vis en god sak för sin närmiljö. Vi har i utvärderingar från tidigare år sett att besökarna vid stationen verkligen uppskattar deras insats, säger Mats Wesslén, VD på Städa Sverige.

Projektet är ett samarbete mellan Nykvarns kommun och idrottens miljöorganisation Städa Sverige, och det pågår för femte året i rad.
− Det här är ett projekt med många positiva effekter. Dels för att miljön kring återvinningsstationerna blir trevligare och besökarna får bra hjälp och information. Dels för att de ungdomar som deltar i projektet får värdefulla miljökunskaper, säger Gunilla Thorsén, Samordnare Kultur och fritid i Nykvarns kommun.

Föreningarna som är klara för årets uppdrag är Nykvarns Gymnastikförening, Nykvarns innebandy lag P05, Nykvarns SK och Turinge-Taxinge Hembygdsförening.

KONTAKT
Josefin Warg
Projektledare Städa Sverige
070-549 04 94

Gunilla Thorsén
Samordnare Kultur och fritid Nykvarns kommun
08-555 011 98