Solna strand ska storstädas. Det är fastighetsägarna i området som går ihop och gör en gemensam insats för miljön. Till sin hjälp har de ett hundratal skolelever från närområdet. 

På torsdag 24 maj ska elever från Ekensbergskolan och Skytteholmsskolan plocka skräp i området kring Solna strand. Det är ett ypperligt tillfälle för ungdomarna att lära sig om konsekvenser av nerskräpning samtidigt som de på riktigt gör något bra för miljön, och därmed också sig själva. Att det blir rent och fint är såklart en välkommen effekt.
Projektet är ett samarbete mellan fastighetsägarna Humlegården, Vasakronan, Fabege, Klövern och Lundbergs samt Städa Sverige – Idrottens miljöorganisation.

–  Att stora företag går ihop och gör en gemensam insats i sin lokala närmiljö är otroligt positivt och något jag hoppas att fler företag hakar på. Det är roligt att förena näringsliv och ungdomar genom en gemensam god gärning, säger Mats Wesslén, VD på Städa Sverige.

Det här är andra året i rad som samarbetet sker och storstädningen är ett positivt inslag i Solna. Inte minst för de som har sin arbetsplats i området. På motsvarande projekt i fjol fylldes hela 140 säckar skräp. Inför städningen utbildar Städa Sverige eleverna inom hållbarhet och om vikten av att inte slänga skräp i naturen. Genom att praktiskt genomföra ett städuppdrag sätter sig kunskapen djupare. Ambitionen är given – att ungdomarna ska lära för livet och inte själva skräpa ner. För sin insats får eleverna en ersättning till klasskassan. Vad de ska gå till är ännu inte helt bestämt men högt upp på önskelistan står ett besök till Gröna Lund.

Kontakt

Linnéa Grahn, 070-324 29 26

Projektledare Natur.