Helgen 24-25 september kommer tre nya städer få besök av projektet #städaförframtiden för att stötta föreningslivet och samtidigt göra en insats för miljön. Projektet engagerade föreningar i Västerås tidigare i år och nu är det Habo, Växjö och delar av Stockholm som får besök. 28 olika föreningar kommer under lördag och söndag städa i grönområden och bostadsområden i sitt närområde.

Samarbetet startades av OBOS och Städa Sverige förra året och engagerar idrottsföreningar, hemmahörande i områden där OBOS bygger bostäder. Man vill genom initiativet stötta föreningslivet, livet mellan husen och samtidigt bidra positivt till en renare miljö. Drygt 1 200 idrottsungdomar och ledare från 60 olika lag kommer att ha deltagit i #städaförframtiden när 2022 summeras.

Fler får möjlighet att delta
För Städa Sverige är samarbetet med OBOS viktigt och värdefullt av flera orsaker

– Genom initiativet med OBOS kan vi nå och stötta nya ungdomsföreningar i orter där vi inte varit tidigare eller där vi har lång kö på väntande föreningar. #städaförframtiden bidrar till att skapa ett miljöengagemang på både kort och lång sikt, säger Mårten Heslyk, projektledare Städa Sverige.

Många härliga minnen
Ett av lagen som deltog i vårens aktivitet i Västerås var AROS Basket F06/07.

– Pengarna som tjejerna tjänade vid ”städaförframtiden blev en del av betalningen till Basketfestivalen i Göteborg. Väl i Göteborg blev det segrar, förluster, Liseberg och många härliga minnen. Tack för en bra aktivitet. Vi är gärna med igen, säger Johan, Fystränare Aros Basket

Vara med och bidra
På OBOS ser man samarbetet med Städa Sverige som ett sätt att göra trippel nytta.
– Det känns fantastiskt att starta upp projektet #städaförframtiden. Vi får möjlighet att vara med och bidra till en mer hållbar och renare miljö på orter där vi bygger bostäder, samtidigt som de lokala idrottsföreningarna får ett stöd. Ungdomarna får dessutom en ökad medvetenhet kring miljöfrågor, som är viktiga för framtiden, säger Christian Alehagen, chef Varumärke & Samhällsansvar på OBOS.

Städning i bostads- och grönområden
Genom #städaförframtiden städas det både i bostadsområden och i grönområden. Lista på deltagande föreningar till helgens omgång hittas i pdf längre ned. Projektet kommer fortsätta under 2023 och där engagera fler föreningar i nya städer för att bli lokala miljöhjältar.

För ytterligare information, kontakta:
Mårten Heslyk, projektledare Städa Sverige, 070-819 20 64
Christian Alehagen, chef Varumärke & Samhällsansvar OBOS, 010-434 18 08

PDF med deltagande föreningar: PDF