Bostadsstiftelsen Platen och Städa Sverige – Idrottens miljöorganisation samlar närmare 200 idrottsungdomar i centrala Motala för att städa i naturen.

På fem områden i Motala kommer idrottsungdomar från lokala idrottslag att plocka skräp den 24/9 och den 8/10 mellan klockan 10.00 – 13.00. För sin insats tjänar lagen pengar till lagkassan. Pengar som skapar möjlighet för laget att förverkliga sina drömmar, göra viktiga inköp eller subventionera cupkostnader så att alla i laget kan följa med.

Värdefulla samarbeten, nyckeln till en skräpfri natur.

-För oss på Städa Sverige är det mycket värdefullt när företag, kommuner och organisationer runt om i Sverige väljer att samarbeta med oss för miljön och idrottsungdomarnas skull. Då kan vi tillsammans med ungdomarna visa handlingskraft och Städa Sverige fritt från skräp, säger Åsa Berg, projektledare på Städa Sverige.

Självklart vill vi vara med och stötta Städa Sverige.

”Bostadsstiftelsen Platen säger -”Många av de barn och unga som är aktiva i föreningarna som deltar bor i våra områden. En av våra grundvärderingar på Bostadsstiftelsen Platen är ansvar. Genom att stötta Städa Sverige uppmuntrar vi våra barn och unga att ta ansvar för sitt område, inte bara genom att städa rent ett par dagar utan genom att också göra närmiljön fri från skräp såsom plast som är skadlig för vår planet och hälsa, då det aldrig riktigt bryts ner.”

Den 24/9 med start kl. 10.00 deltar följande lag:

Solfjäderstadens IBK F08

Motala AIF P10

Motala Basket

Borens IK P08/09

Borens IK F08/09

Gulvästade ungdomar kommer att plocka skräp i områden som Charlottenborg, Ekön, Gamla Stan och Gustavsvik. Säckarna de fyller hämtas upp nästkommande vardag av Motala kommun.

Vill ni besöka ungdomarna när de städar i Motala så får ni gärna höra av er till Åsa Berg som då slussar er till rätt person.

Kontakt

Åsa Berg, projektledare Städa Sverige, 073-033 49 28, asa.berg@stadasverige.se

Lara Kheiroujan, Integrationsstrateg, 0141–655 855, Lara.kheiroujan@platen.se