Miljösamarbetet mellan Estrella och Städa Sverige som startades ifjol för att stödja ungdomsidrotten fortsätter. I år under namnet ”Klubbar för klimatet”. Lördagen den 9 maj kommer ungdomsföreningar i Angered att plocka skräp i sitt närområde. Förra året städade föreningsungdomar bort 1,6 ton skräp från naturen genom samarbetet som då kallades ”Det Goda Vårstädet”.

Miljösamarbetet Klubbar för klimatet i Angered i nordöstra Göteborg gör Städa Sverige tillsammans med snackstillverkaren Estrella, som har produktion och huvudkontor på orten. Syftet är att skapa medvetenhet kring nedskräpning, ta gemensamt ansvar och samtidigt främja ungdomsidrotten.
– Förutom att det är bra för naturen stärker det också lagkänslan och möjliggör för fler att fortsätta i föreningslivet genom ersättningen man får efter sitt städuppdrag. Förra året användes ersättningen exempelvis till att subventionera matchställ och utrustning och till att möjliggöra en trevlig avslutning efter säsongen. Föreningslivets samhällsnytta genom förbättrad hälsa och känslan av gemenskap kan inte överskattas. Därför är vi oerhört glada att få fortsätta detta samarbete med Estrella och lokala föreningar, säger Mårten Heslyk, projektledare på Städa Sverige.

Stödet är viktigare än någonsin

Den gemensamma städdagen stärker inte bara lagkänslan och ansvarstagandet för miljön utan bidrar till att klubbarna klarar sig under den ansträngda perioden som coronaviruset orsakar.
– Planen är att genomföra detta initiativ då vi tror att det är viktigare än någonsin att föreningarna får ett tillskott till klubbkassan. Upplägget för städningen kommer självklart att anpassas utifrån rådande situation. Vi kommer exempelvis inte att ha någon gemensam uppstart eller avslut utan lagen städar på egen hand uppdelade på olika områden i Angered, säger Josefin Hugosson, Trade & CSR Marketing Manager på Estrella.

Är ni en idrottsförening eller ett lag i Angered, med ungdomar i åldern 12-16 år, som vill vara med i projektet?
Läs mer om medverkan i Klubbar för klimatet här och anmäl er sedan på denna sida.

Fakta om ”Klubbar för Klimatet”
”Klubbar för Klimatet” är ett miljösamarbete mellan Städa Sverige och Estrella. Syftet är att involvera lokala idrottsföreningar i Angered i miljöaktiviteter. Detta för att uppmärksamma och informera om den nedskräpning som sker i vår natur och i vårt närområde. Lördagen den 9 maj plockar föreningarna skräp på utvalda sträckor i sitt närområde. Alla föreningar som deltar får för sin insats en ekonomisk ersättning som de kan använda till att förverkliga sina drömmar. Vill ni vara med?

För mer information kontakta:
Mårten Heslyk
Projektledare Städa Sverige
0708-192064
marten.heslyk@stadasverige.se