Städa Sveriges, ICA Stiftelsens och ICAs miljösamarbete Klara, färdiga, städa! får en fortsättning under 2020! I fjol resulterade samarbetet i 13 ton mindre skräp i naturen.

Samarbetet där idrottsföreningar, ICA och Städa Sverige jobbar för en natur utan skräp hade premiär under 2019. Nu är det klart med en fortsättning under 2020. Projektet bygger på försäljning av ICAs miljökasse. Idrottsföreningar som sponsras av eller samarbetar med en ICA-handlare som erbjuder ICAs miljökasse i sina butiker har möjlighet att få städuppdrag inom projektet. För sin städinsats får föreningen en ersättning till föreningskassan.
– I fjol gavs 70 föreningar och lag i samarbete med sin ICA-handlare städuppdrag i projektet, och tillsammans plockade de totalt 1 798 deltagarna nästan 13 ton skräp från naturen. Det var ett mycket uppskattat och lyckat resultat, och vi ser fram emot att kunna nå fler och göra ännu mer i år, säger Josefin Warg, projektledare på Städa Sverige.

Ett gemensamt samhällsengagemang

Projektet vänder sig till föreningar och ICA-handlare i hela Sverige och det är en del av ICAs arbete för en god morgondag.
– ICA-handlarna har historiskt alltid stöttat lokala idrottsföreningar. Genom projektet med Städa Sverige utvecklas samarbetena till att också göra naturen till vinnare. Vi vill visa att alla kan göra något, säger Pinar Basaran, generalsekreterare på ICA Stiftelsen.

Årets första städomgång i ICA och Städa Sveriges miljösamarbete Klara, färdiga, städa! sker i maj, och rekryteringen av föreningar och handlare är i full gång.
Intresserade föreningar och ICA-handlare kan läsa mer på denna sida och därefter anmäla sig här.

KONTAKT
Josefin Warg, projektledare Städa Sverige, 070-549 04 94, josefin.warg@stadasverige.se
Pinar Basaran, generalsekreterare ICA Stiftelsen, 0​8-55 33 99 10, pinar.basaran@icastiftelsen.se  ​​