Partille kommun återupprepar hållbarhetsinitiativet från ifjol tillsammans med Städa Sverige och lokala idrottsföreningar. Nu på lördag kommer idrottsungdomar från elva lag gå ut och städa i sin närmiljö under Ett Hållbart Partille.

Samarbetet startade ifjol och är ett initiativ som Partille kommun och idrottens miljöorganisation Städa Sverige står bakom.

Populära städuppdrag

På lördag kommer minst 220 idrottsungdomar och ledare i såväl flick-, pojk- som mixade föreningar och lag att engageras. Klubbarna kommer från Partilles alla fem kommundelar och representerar olika idrotter och städar i sin närmiljö. Deltagarna blir lokala hållbarhetshjältar, gör en miljöutbildning och får dessutom en ersättning till laget för sin insats.
– Det känns väldigt kul att fortsätta hållbarhetsinitiativet tillsammans med Partille kommun med sitt stora föreningsliv. Intresset för att delta är mycket stort från föreningslivet och uppdragen gick åt snabbt. Nu kan vi dels stärka föreningslivet och samtidigt verka för ett skräp friare Partille på lång sikt, säger Mårten Heslyk, projektledare på Städa Sverige.

Fler som städar

Våra idrottsungdomar gör en stor insats i arbetet för ett skräpfritt Partille. Ett arbete som vi vill att fler ska engagera sig i och uppmuntrar därför fler att ge sig ut på skräp-plockar-uppdrag.

– Vi i Partille kommun är stolta och glada över att vara en del av Städa Sverige. Att arbeta för ett skräpfritt Partille, stötta föreningslivet och samtidigt engagera våra invånare i hållbarhetsfrågor känns väldigt bra, säger Maria Svensson, Utvecklingsstrateg Folkhälsa och social hållbarhet på Partille kommun.

Ny samarbetspartner

Iår har Partillebo också anslutet sig till projektet vilket möjliggjort att fler föreningar ges chansen att delta vilket är glädjande.

-Partillebos mission är att skapa trygghet och framtidstro som får människor att växa. Genom att stödja idrottsungdomar i kommunen bidrar vi till Idrottsrörelsen i Partille kommun. Idrottsrörelsen ger sedan tillbaka genom att skapa rena och trygga platser samtidigt som vi också gör djur och natur en viktig tjänst. Städa Sverige är alltså för oss ett viktigt initiativ ur många olika perspektiv, säger Gunnar Svensson, Chef Hållbarhet Partillebo

Genom samarbetet med Städa Sverige ansluter sig Partille kommun till en stor grupp kommuner som redan i dag har stora samarbeten med miljöorganisationen, däribland Kungälv, Norrköping, Haninge, Nacka och Katrineholm.

När, var och hur

Städningen för Ett hållbart Partille startar på lördag den 15 oktober klockan 9:30-12:30.
Se lista på vilka föreningar som städar här.

Kontakt
Mårten Heslyk, projektledare Städa Sverige, 070-819 20 64, marten.heslyk@stadasverige.se
Maria Svensson, utvecklingsstrateg folkhälsa och social hållbarhet, 031-792 10 00, maria.svensson@partille.se