Tillsammans med Amazon Web Services och Västerås Stad kan nu idrottens miljöorganisation Städa Sverige fördela städuppdrag till lokala idrottslag i Västerås.

” – Söndagen den 16 oktober kommer gula säckar och västar att synas på olika platser i Västerås, det är otroligt roligt att vi genom goda samarbeten kan skapa möjligheter för idrottslag att samla pengar till sin lagkassa. I en aktivitet där alla kan vara med och bidra. Alla har samma förutsättningar och möjligheter när det gäller att plocka skräp. Det känns mycket bra att kunna erbjuda detta i Västerås säger Åsa Berg, projektledare på Städa Sverige. ”

I städuppdraget ingår att lagen ska plocka skräp under 3 timmar på ett specifikt område, för detta tjänar ungdomarna värdefulla pengar till sin lagkassa.

Lagen kommer att städa i Bäckby, Erikslund, Mälarparken, Tegeludden och Vallby. Samtidigt som lagen städar kommer även personal från Amazon Web Services att städa i naturen i en business clean up. Att vara med och stötta lagen och samtidigt själva göra en insats för miljön visar på ett stort socialt – och miljömedvetet engagemang från Amazon som i och med städningen i Västerås deltar för andra gången i år, tidigare i år städade företaget tillsammans med idrottsungdomar i bland annat Katrineholm.

Lag som deltar är: IK Franke U15 P, Gideonsbergs IF F14, Västerås Irsta HF P11, Aros Basket F08/09, Skiljebo SK P06

Vill ni besöka ungdomarna när de städar i Västerås så får ni gärna höra av er till Åsa Berg som då slussar er till rätt person.

Kontakt

Åsa Berg, projektledare Städa Sverige, 073-033 49 28, asa.berg@stadasverige.se