Nu på lördag är det dags för Klubbar för klimatet – ett samarbetsprojekt mellan Estrella, Städa Sverige och föreningslivet i nordöstra Göteborg. Idrottsungdomar från 17 lokala lag kommer då att städa bort skräp i utomhusmiljöer i sin närmiljö.

Miljösamarbetet mellan Estrella och Städa Sverige som startades ifjol för att stödja ungdomsidrotten går av stapeln nu på lördag under parollen ”Klubbar för klimatet”. 17 olika föreningslag kommer städa längs gång-och cykelstigar, naturområden och grönområden i Angered och Bergsjön.

Bredd av föreningsdeltagare som deltar

Fotbollsspelare, konståkare, hockeyspelare, boxare, simmare är några exempel på aktiva som deltar och bidrar till ett renare närområde.

Miljösamarbetet Klubbar för klimatet i nordöstra Göteborg gör Städa Sverige tillsammans med snackstillverkaren Estrella, som har produktion och huvudkontor på orten. Syftet är att skapa medvetenhet kring nedskräpning, ta gemensamt ansvar och samtidigt främja ungdomsidrotten.

– Intresset för att delta från föreningslivet har i år varit extra stort. Många föreningar har fått ställa in planerade evenemang, träningsläger och cuper och ser nu fram emot att samla laget utomhus i en gemensam aktivitet och samtidigt göra nytta, säger Mårten Heslyk, projektledare på Städa Sverige.

Särskilt viktigt med stöttning av föreningslivet nu

Den gemensamma städdagen stärker inte bara lagkänslan och ansvarstagandet för miljön. Den bidrar också till att klubbarna klarar sig under den ansträngda perioden som coronaviruset orsakar.

– Stora delar av föreningslivet står inför utmaningar och därför är det extra viktigt att vi samarbetar och ställer upp. Det gäller föreningarna, ungdomarna och inte minst vi som företag. Årets skräpplockning skapar inte bara en renare närmiljö utan bidrar förhoppningsvis till att bevara lagandan i klubbarna under en pressad tid, då den behövs som mest, säger Carina Hanson, VD på Estrella.

På grund av den pågående pandemin kommer i år ingen gemensam uppstart eller avslut ske. Respektive lag går direkt ut till sitt städområde där de plockar skräp indelade i mindre grupper.

Här städar ungdomarna

Se medverkande föreningar/lag samt var och när de städar i denna lista denna lista
Media är varmt välkomna att besöka städ tillfällena och prata med deltagande ungdomar och deras ledare.

Kontakta Mårten Heslyk för mer information.

Kontakt 

Mårten Heslyk, Projektledare Städa Sverige, marten.heslyk@stadasverige.se, 0708-19 20 64
Josefin Hugosson, Trade & CSR Marketing Manager Estrella, josefin.hugosson@estrella.se, 0707- 60 62 86