Nu i helgen ska Nacka kommun städas. Igen. Precis som i våras och som tidigare år ska cykelbanor runtom i kommunen städas, men nu utökas städningen dessutom. Vid detta tillfälle är totalt 500 ungdomar engagerade, vilket är nytt rekord i kommunen.

Genom ett mångårigt samarbete mellan Nacka kommun och Städa Sverige har ett antal idrottsföreningar årligen städat utmed kommunens cykelbanor. Det görs igen nu i helgen, men då städas också mer – av fler.
Den utökade städningen möjliggörs av att Maxi ICA Stormarknad Nacka kliver in som partner till Städa Sverige och genom det ger tillfälle för fler föreningar att bli lokala miljöhjältar.
– Med Städa Sverige och våra idrottsföreningar gör vi ett aktivt val för en god morgondag, där vi tillsammans gör en insats för miljö och natur i Nacka säger Emma Nilsson Billefors, VD/Handlare på Maxi ICA Stormarknad Nacka.

Bli partner

Gillar du upplägget där lokala ungdomar städar naturen kan du stötta verksamheten med köp av ett miljöpaket. Du kan också finansiera ett eget städprojekt.

 

Från Sickla till Saltsjöbaden

Omkring 500 ungdomar från 22 lag/föreningar är det som kommer att ge sig ut på skräpplockaruppdrag i helgen. Allt från fäktare och konståkare till basketspelare. Städningen kommer att ske i hela kommunen, från Sickla till Saltsjöbaden, och omfatta såväl naturområden som stadsnära miljöer utöver cykelvägarna.
– Vi har haft ett väldigt bra samarbete med kommunen de senaste åren. Att nu också hållbarhetstänkande Maxi ICA Stormarknad i Nacka engagerar sig med Städa Sverige känns väldigt roligt. Fler föreningar får delta samtidigt som insatserna behövs, säger Anton Hedlund, projektledare på Städa Sverige.

Vilket skräp och hur mycket

Städningen ger en trevligare närmiljö och också värdefulla pengar i föreningsersättning till de medverkande föreningarna och lagen. Helgens insats kommer också att ge en klarare bild av skräpsituationen i Nacka.
– Vi kommer att göra skräpanalyser för att kunna jämföra skräputvecklingen kommande år, säger Anton Hedlund.

Här kan du se vilka som städar var under helgen.

KONTAKT
Anton Hedlund, projektledare Städa Sverige, 08-683 30 07
Fredrik Bjurhult, marknadschef Maxi ICA Stormarknad Nacka, 08-466 51 74
Torvald Duan, gruppchef park och natur Nacka kommun, 08-718 83 45