På fredag 20 september kl 11.45 är det dags för det årligen återkommande Schysst Sjöstad. En insats för miljön där skolelever i Hammarby Sjöstad tillsammans med Fabege plockar skräp och gör Sjöstan till ett trevligare ställe för alla att vistas i. När 350 personer går samman och plockar skräp gör det skillnad. Det är i år sjätte året i rad projektet genomförs, i vikt innebär det att ca 6,5 ton skräp plockats av Schysst Sjöstad sedan starten 2014.

Schysst Sjöstad är ett bra exempel på hur man kan förena näringsliv såsom Fabege med ungdomar och hållbarhet på ett enkelt och givande sätt. I år är det elever från Fryshuset,  Sjöstadsskolan och Kulturama Danvikstull som deltar.

Nytt för i år är att lyfta fram hur mycket cigarettfimpar det finns på våra gator, några elevgrupper kommer därför fokuserar på att endast plocka cigarettfimpar. Som små och lätta är cigarettfimpar otacksamma att mäta i vikt eller volym, men kanske än viktigare att få bort från naturen då det innehåller mycket miljöfarliga gifter och tungmetaller. Att samla alla cigarettfimpar på ett och samma ställe är för att visa på hur stort problem det faktiskt är.

För mer information om projektet kontakta:

Projektledare Linnéa Grahn, 070-324 29 26