Städa Sveriges aktiviteter i augusti och september har varit många. Många har också föreningarnas bilder från städtillfällena i sociala medier varit, bilder som därmed tävlat i Städa Sveriges fototävling 2020. Flera bilder hade vinnarpotential men bara en bild per månad kan vinna. Här är augusti och septembers fototävlingsvinnare!

Bilderna som utsetts till vinnare i vår fototävling för augusti och september månad, som ses i kollage ovan, kommer från BK Heid P08/09 respektive I 21 Idrottsförening.

Det var högsommarvärme den helg i mitten av augusti som Fimpkampen hölls i centrala Göteborg. Idrottsungdomar från 15 lag plockade uppskattningsvis 100 000 fimpar och annat skräp tillsammans under två dagar. Ett av lagen bakom den fina miljöinsatsen var BK Heid P08/09 som städade i området Haga. ”Haga har aldrig varit så fint som denna lördag! Västade HEID:are i alla storlekar som plockade fimpar frenetiskt! Bra uppladdning inför säsongstart på onsdag!” skriver de på Instagram och med sin bild där de fångar laget på fimpjakt vinner de augusti månads fototävling.

I början av september skedde städning vitt och brett inom landet inom ramen för vårt och ICA Stiftelsens projekt Klara, färdiga, städa!. 44 föreningar och lag plockade skräp antingen i vattennära områden eller områden i sina kvarter, en insats med en stor total miljönytta. Skidskyttarna i I 21 Idrottsförening städade Västra Spannsjöns strand när de fångade sin städögonblick på bilden med vilken de vinner fototävlingen för september.

5 000 kr i prispengar är nu på väg till respektive lag/föreningar. Vi tackar alla som lagt upp bilder i sociala medier och därigenom tävlat med sina fina bidrag!

Städa Sveriges fototävling är öppen för alla föreningar och lag och deltagare som städar i våra städprojekt under 2020. Ett vinnande bidrag utses varje månad under perioden april – oktober, med undantag för juli.