I helgen fortsätter projektet Städa Södertörn som hade premiär i slutet av maj. Då städades stora delar av Huddinge kommun. Nu har turen kommit till Botkyrka kommun. Kommunen själv är med och möjliggör projektet tillsammans med Städa Sverige, liksom SFAB.

På söndag förmiddag drar hållbarhetsinsatsen Städa Södertörn igång i Huddinge kommun. Något över 100 deltagare från sex lokala föreningar och lag deltar i insatsen som syftar till att göra mer skräpfritt i kommunen. Bakom insatsen står idrottens miljöorganisation Städa Sverige tillsammans med det lokala energiföretaget SFAB och Botkyrka kommun.
– Vi på SFAB vill gärna på olika sätt bidra till ett bättre och mer hållbart samhälle för kommande generationer. Därför är vi glada över att tillsammans med Städa Sverige kunna stötta lokala ungdomsföreningar samtidigt som vi tar hand om vår gemensamma miljö, säger Cecilia Nordin, PR- och Hållbarhetsansvarig på SFAB.

Cricketspelare och simmare med flera

Deltagarna kommer från Alby Zalmi Cricketförening, Norsborgs IF, Botkyrka Basket och Botkyrka Rönninge Simsällskap. Ungdomar och ledare städar tillsammans och bidrar till en trevligare kommun, och ser också till att just deras förening och lag får en värdefull inkomst att använda till sina drömmar.
– Många föreningar vill vara med göra miljönytta i sin kommun, Botkyrka inget undantag. I och med att föreningarna får en ersättning för sin medverkan leder det också till att de kan göra ännu mer nytta för idrottsungdomarna, och erbjuda dem en än mer glädjefylld vardag. Det är väldigt betydelsefullt, säger Åsa Berg, projektledare på Städa Sverige.

Blandade städområden

Städningen startar vid 9-tiden på söndag morgon och den kommer bland annat att ske vid Slagstabadet, utmed vattnet i Vårsta-Grödinge och runt Kärrsby IP i Norsborg. Insatsen i Botkyrka ingår i det större projektet Städa Södertörn. På sikt är målet att få med alla kommuner och fler företagare i Södertörn på en städning under en och samma dag.

Kontakt
Åsa Berg, projektledare Städa Sverige, 073-033 49 28