Tillsammans skapar nu Städa Sverige och BAUHAUS möjlighet för över 100 idrottslag att göra en miljöinsats på orter där BAUHAUS har sina varuhus, Det gäller 21 orter i Sverige och 2 orter i Norge. Samarbetet pågår under tre år med start i maj 2022. Deltagarantalet förväntas öka under dessa tre år då BAUHAUS öppnar nya varuhus både i Sverige och i Norge som också kommer att delta under nästkommande år.  

Svenska Städlandslaget och Norske Ryddelandslaget – landslagen där alla kan vara med kommer att synas den 6 juni kl. 9.00 – 12.00 i Sverige och 17.00 – 20.00 i Norge.  

Det är de anställda på BAUHAUS varuhus som i första hand kommer att anmäla lag till projektet genom att antingen anmäla lag de själva är verksamma i eller genom att tipsa lag om denna möjlighet att tjäna pengar till lagkassan samtidigt som de gör en stor insats för miljön, naturen och djuren.  

Tillsammans kan vi göra skillnad 

Genom projektet ser barn och unga att näringsliv, kommuner och idrottsförening kan gå från ord till handling och göra gemensamma insatser som värnar om vår miljö. Det visar på en värdefull handlingskraft som ger ungdomarna lärdom för livet.  

Även personalen på de 23 BAUHAUS-varuhusen kommer att delta i de lokala städinsatserna. Den 6 juni deltar några anställda per varuhus och den 5–6 september går personalen ut och städar i sitt närområde som en del i BAUHAUS satsning för att motverka nedskräpningen i området runt varuhusen.
 

”Städa Sverige & Bauhaus har så mycket gemensamt. Vi bygger svensk idrott, på lite olika vis, men vi jobbar med drömmar och vi välkomnar alla. Alla kan förverkliga drömmar”, säger Mats Wesslén, VD Städa Sverige.

Aktuella orter i Sverige 2022 

Göteborg, Bäckebol
Göteborg, Sisjön
Hyllinge
Kalmar
Knivsta
Linköping
Löddeköpinge
Malmö, Bernstorp
Malmö, Svågertorp
Norrköping
Örebro
Stockholm, Bromma
Stockholm, Järfälla
Stockholm, Länna
Stockholm, Norsborg
Stockholm, Sickla
Stockholm, Upplands Väsby
Sundsvall
Uddevalla
Uppsala
Västerås 

Aktuella orter i Norge 2022
Lierstoppen
Vestby