Städning av närområdet kring Igelstaverket är ett projekt för miljön i hållbarhetens tecken. Initiativet är ett samarbete mellan Söderenergi och Städa Sverige.

För nionde året i rad så engagerar Söderenergi ungdomar från lokala idrottsföreningar för en ordentlig vårstädning runt om Igelstaverket i Södertälje. Nu på söndag, den 19 april, är det dags igen. Städa Sverige – idrottens miljöorganisation organiserar aktiviteten och Söderenergi finansierar projektet.
– Att samarbetet är inne på sitt nionde år visar att det Städa Sverige och idrottsungdomar gör för miljön är effektivt och uppskattat. Dessutom ger projektet ett ekonomiskt tillskott till de medverkande föreningarna som vi vet är väldigt värdefullt, säger Mats Wesslén, VD på Städa Sverige.

De som kommer att utföra insatsen för miljön på söndag är ungdomar och aktiva från Telge United Fotboll, Afrikansk FC och Nykvarns SK Fotboll. Föreningarna får en ersättning för utfört arbete och en digital miljöutbildning.
– Vårt engagemang och samarbete med Städa Sverige har fungerat mycket bra och sedan starten har flera hundra ungdomar deltagit. Vi lägger stort fokus på att minimera påverkan på vår yttre miljö, det har gjort att mängden skräp minskat under åren. Städa Sveriges koncept tillsammans med lokala ungdomar är uppskattat. Inte minst då de lär sig om miljöfrågan och dessutom får de en slant för att förverkliga lagets drömmar, säger Jan-Erik Haglund, Hållbarhetschef på Söderenergi.

Vårstädningen på söndag den 19 april kommer att pågå mellan 9.00 fram till cirka 12.00.

Kontakt
Mikael Örnliden
Projektledare Städa Sverige
Mobil: 070-415 67 16  E-post: mikael.ornliden@stadasverige.se

Jan-Erik Haglund
Hållbarhetschef Söderenergi AB
Mobil: 076-803 35 66  E-post: jan-erik.haglund@soderenergi.se