Nu på söndag så inleds Städa Sveriges städsäsong och det gör den i Arvika kommun. Där ska industriområdet Lycke och strandlinjen i Kyrkviken städas genom ett samarbete mellan Städa SverigeArvika kommun och lokala idrottsföreningar.

Även i tider av virus fortsätter Städa Sverige att städa Sverige. Detta görs med tanke på idrottsföreningar, djur och natur. Och nu på söndag, den 29 mars, kommer ungdomar och ledare från Arvika Skyttegille och Kronans FK att göra en insats för sin närmiljö. Detta när Skyttegillet ska plocka skräp i industriområdet Lycke och Kronans FK ska städa i Kyrkviken. Uppdragen har de fått av Städa Sverige i samarbete med Arvika kommun.
– Idrottsungdomar är både fokuserade, noggranna och ansvarstagande, därför blir det alltid ett gott resultat när de får utföra städuppdrag i miljöer på sin hemmaplan, säger Mats Wesslén, VD på Städa Sverige.

Nedskräpning är ett problem som kostar kommunerna mycket pengar varje år. När idrottsungdomar får vara med och städa blir det skräpfritt här och nu, men det blir också en vinst på sikt.
– Det känns jättekul att lokala ungdomar engageras till städning, inte minst då de lär sig för livet om miljöfrågan. Dessutom får de en slant för att förverkliga lagets drömmar, vilket är värdefullt, säger Elin Staxhammar, miljöutvecklare på Teknik i Väst AB.

Städningen i Arvika blir officiellt startskott på Städa Sveriges städsäsong för året.

KONTAKT
Mikael Örnliden
Projektledare Städa Sverige
Mobil: 070-415 67 16