Städa Sveriges och Grummes fototävling 2019 har pågått varje månad från april till oktober. Nu är vinnarna för fototävlingen för augusti och september månad utsedda!

Städa Sveriges och Grummes fototävling 2019 har varit öppen för alla föreningar, lag och deltagare som städat i våra städprojekt under 2019. Ett vinnande bidrag utses varje månad under perioden april – oktober. Efter en hektisk städhöst med många fina bidrag har vinnarna för augusti respektive september månad utsetts.

BK Heid F08 tar sitt fimpletaruppdrag på stort allvar.

De lyckliga vinnarna för augusti är BK Heid F08 som den 10 augusti deltog i Fimpkampen i Göteborg. ”Laget gav verkligen allt i dag. Inget skräp var säkert!” skriver de om bilden ovan som visar just deltagare som ger allt, till och med kliver ner i fontäner, i jakten på skräp. Fotograf var Hanna Hellqvist.
I och med vinsten vinner laget 5 000 kr extra till lagkassan.

En flaskpost – sådant spännande kan man hitta när man städar!

5 000 kr vinner också Rödsle BK P08 som tar hem fototävlingen för september månad. Det gör laget med sin bild som fångar några av deltagarna när de öppnar deras Strandens Dag-städnings mest intressanta skräp – en flaskpost. De skriver så här om bilden som fint fångar hur spännande städning kan bli:
”I dag intog RBKp07 vackra Uvö för att delta i den viktiga ”Strandens Dag” som ”Städa Sverige” anordnar. Dagens andra match handlade alltså om kampen mot nedskräpning vid våra kuster. Killarna genomsökte ön och hittade massa skräp. Och tänk, bland bildäck och metall, muggar och plastpåsar, gömde sig även en vacker skatt. En flaskpost lurade i vassen och grabbarna var mer än upprymda när de tillsammans försökte lirka ut innehållet. Aldrig har väl dessa grabbar varit så tysta som när brevet lästes upp…”
Fotograf var Nina Sabel.