På många platser i landet vaknar vi på nyårsdagen upp i ovanligt skräpiga utomhusmiljöer där raketrester trängs med plastflaskor, glasflaskor, engångsmuggar, mängder av engångsförpackningar, rester från tobaksprodukter och kartonger. Genom Städa Sveriges nyårsstädning med lokal förening kan skräpet tacklas snabbt och effektivt! På samma sätt kan vi också erbjuda städning i samband med Luciafirande eller andra stora dagar i december.

Städa Sverige – idrottens miljöorganisation erbjuder kommuner, bostadsbolag och andra intresserade städning efter nyårsfirandet. Vi sysselsätter årligen tiotusentals ungdomar från föreningslivet i städprojekt i olika miljöer. Vi har erfarenhet, organisation och kapacitet att agera även efter nyår och kan säkerställa att skräpet inte blir liggande i veckor. Ambitionen är att det ska vara rent till att Ivanhoe börjar kl. 15.00.

Ersättningen för städning går direkt tillbaka till det lokala föreningslivet, till städande förening. Städa Sverige debiterar ett mindre påslag för utbildning, försäkring och administration.

Städa Sverige rekryterar en eller flera lokala föreningar, ansvarar för utbildning av deltagare och ledare, koordinerar kontakter mellan uppdragsgivare och förening och administrerar rapportering och utbetalning.

– Ett föreningsuppdrag består av av en lokal förening, minimum 8 deltagare plus ledare.
– Arbetsinsats sammantaget cirka 2-3 timmar, vid max två anvisade platser.
– Städning sker i utomhusmiljö där syftet är att göra fint igen efter nyårsfirandet.
– Sortering av skräp i fyra kategorier.

Uppdragsgivaren svarar för att tydligt och väl definiera städområdet med kartor eller motsvarande beskrivningar samt säkerställa bortforsling av säckar.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Kontakt
Mikael Örnliden
Projektledare Städa Sverige
070-415 67 16
08-683 30 00
info@stadasverige.se