På 21 orter i Sverige där BAUHAUS har varuhus genomförs det på Sveriges nationaldag en stor miljöinsats. Tillsammans med idrottslag i kommunerna skapar BAUHAUS Sveriges största städlandslag där alla får vara med och göra en insats för vår gemensamma miljö. En lokal insats där alla kan vara med och bidra.

Med start måndag den 6 juni klockan 09.15 kommer över 2 000 idrottsungdomar och deras ledare att städa över 100 områden från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Tillsammans gör lagen gott för närmiljön, och för sin insats får föreningarna och lagen ett uppskattat bidrag till lagkassan. BAUHAUS skapar genom sitt engagemang en möjlighet för idrottsungdomar att kunna fortsätta sikta mot gemensamma mål och drömmar.

– Mycket har ställts in de senaste åren på grund av pandemin och det finns ett stort behov av roliga gemensamma aktiviteter och nu vill vi blicka framåt, säger Åsa Berg, projektledare på Städa Sverige.

– Vi är mycket glada att ta det här initiativet tillsammans med Städa Sverige. Att försöka aktivera, inspirera och utveckla ungdomar i en bra riktning är något som förenar både oss och Städa Sverige, säger Johan Saxne, marknadsdirektör BAUHAUS.

Tillsammans kan vi göra skillnad
Genom projektet ser barn och unga att näringsliv, kommuner och idrottsföreningar kan gå från ord till handling och göra gemensamma insatser som värnar om djur, natur och miljö. Det visar på en värdefull handlingskraft som ger ungdomarna en lärdom för livet.

Även personalen på de 21 BAUHAUS-varuhusen kan delta i de lokala städinsatserna. Den 6 juni kan anställda på varuhusen delta och senare under hösten går personal ut och städar i sitt närområde som en del i BAUHAUS satsning för att motverka nedskräpningen i området runt varuhusen.

– Städa Sverige & BAUHAUS har så mycket gemensamt. Vi bygger svensk idrott, på lite olika vis, men vi jobbar med drömmar och vi välkomnar alla. Alla kan förverkliga drömmar, säger Mats Wesslén, VD Städa Sverige och fortsätter:

Det kan vara drömmar om ett mer hållbart samhälle, drömmar om att få åka på träningsläger eller drömmar om en ny altan. Att förverkliga olika typer av drömmar har vi gemensamt, BAUHAUS och Städa Sverige. Dessutom är våra respektive verksamheter hands on, lite snack och mycket verkstad och det är en bra början, avrundar Mats Wesslén.

Välkommen till miljöinsatsen
Media hälsas varmt välkomna att närvara vid städningen på de olika orterna;

Göteborg, Bäckebol
Göteborg, Sisjön
Hyllinge
Kalmar
Knivsta
Linköping
Löddeköpinge
Malmö, Bernstorp
Malmö, Svågertorp
Norrköping
Örebro
Stockholm, Bromma
Stockholm, Järfälla
Stockholm, Länna
Stockholm, Norsborg
Stockholm, Sickla
Stockholm, Upplands Väsby
Sundsvall
Uddevalla
Uppsala
Västerås

Städtillfällena pågår i drygt 3 timmar och här finns möjlighet att prata med deltagare, ungdomar och deras ledare samt att ta bilder.

KONTAKTPERSONER
Anna Gustafsson, hållbarhetschef BAUHAUS, 070-235 57 08
Åsa Berg, projektledare Städa Sverige, 073-0334928