Foto: Rosengårdfastigheter/ Miriam Preis

För en dryg vecka sedan gjorde Malbas basketklubbs F08 och P08 ungdomslag ännu ett gott dagsverke under Ett rent Rosengård. Tillsammans samlade de bägge lagen ihop 49 säckar med skräp som sedan sorterades.

Malbas olika ungdomslag tränar i området och som en av ledarna uttryckte sig är det härligt att umgås med lagkompisar utanför planen samtidigt som man lär sig mer om miljö där vi lever och bor.

– Vi på Rosengård fastigheter är väldigt glada efter ytterligare en väl genomförd städdag för ett rent Rosengård. Vår samarbetspartner Städa Sverige ger, på ett pedagogiskt och proffsigt sett, ungdomarna i Malbas ökad kunskap om sophantering och återvinning. Kunskap som de sedan tar med sig hem och sprider vidare. Vi tror att renare bostadsgårdar leder till ökad trivsel och trygghet i kvarteren, säger Jenny Tebäck marknads- och kommunikationschef på Rosengård fastigheter.

Fimpar, cigarettpaket, plast och papper, godispapper, sparkcyklar, laptops  var något av det som hittades. Städningen avslutades med att bägge lagen fick göra en pedagogisk skräpanalys – där innehållet ur slumpvisa säckar gicks igenom och sopsorterades på detaljnivå.
Tack Rosengård – för denna gång!