Foto: Kollmorgen/Glenn Bergqvist

Företaget Kollmorgen samlade förra fredagen drygt 70 av sina anställda för att strandstäda utomhus under deras ”Day of Caring” i samarbete med Städa Sverige. På grund av pandemin var man i år extra noga med att städa utspritt på fler ställen och i smågrupper. Det hindrade dock inte ivern och lusten att göra en insats längs kusten i Göteborgsområdet. 

Under dagen fick man ihop 118 säckar med strandskräp som annars skulle legat kvar i naturen och mött dagsbesökare, badgäster och påverkat djur och natur på sikt.

– Vi har plockat skräp där ingen annan plockat på måååååånga år eller till och med någonsin, det kan vara i vassruggar eller i klippskrevor, säger Mikael Almroth, Kollmorgens koordinator för Day of Caring/Städa Sverige-dagen.

Optimistjolle, cyklar, bildäck, skyltar, presenningar, plast och åter plast, är något av allt det som plockats upp.

– Vi tackar återigen Kollmorgen för deras fantastiska insats och hoppas att fler företag följer deras modell. Genom en Business CleanUp möjliggörs fler föreningsuppdrag till föreningslivet och att mer skräp försvinner från naturen, säger Mårten Heslyk, projektledare Städa Sverige.