Städa Sverige fick under torsdagen emotta Årets hållbarhetspris för skolor och ungdom. Priset delades ut på den årliga Återvinningsgalan, som tidningen Recycling står bakom. Priset går till ett initiativ, projekt eller motsvarande, där skolor och/eller ungdomar gjort en insats för ökad hållbarhet och bättre miljö.

Varje år städar tiotusentals idrottsungdomar sin närmiljö genom Städa Sverige. De plockar mängder med skräp och när föreningen eller lagets uppdrag är utfört får de en ersättning till lagkassan. Nu har Städa Sverige fått Årets hållbarhetspris för skolor och ungdom för sitt arbete.
– Det är roligt att idrottsungdomarna och organisationen uppmärksammas. Vi är väldigt stolta över detta pris, säger Städa Sveriges VD Mats Wesslén.

Övriga finalister i kategorin var Ella Förskola i Hässleholm, en nyinvigd förskola som är drivande när det gäller hållbarhet, och initiativet Grönvit Hållbarhet som Rögle BK startat för att ta ett helhetsgrepp om hållbarhetsfrågorna. Vinnaren av Årets Hållbarhetspris för skolor & ungdom erhåller 10 000 kronor från SIMS Hållbarhetsfond och projektledarna Mårten Heslyk och Åsa Berg var på plats och fick emotta priset å Städa Sveriges vägnar.
– Det är mycket hedersamt att bli nominerad och vinna priset bland alla nominerade och finalister. Priset är även till alla föreningar, ledare och idrottsungdomar som deltar i våra miljöprojekt och till de företag och sponsorer som gör detta möjligt genom deras stöd, säger Mårten Heslyk.

På Återvinningsgalan delades pris ut också i kategorier såsom Årets Förebyggare och Årets Återanvändare. På Recyclings hemsida kan man läsa om alla vinnare (extern länk).