I dag är det upp och hoppa-dagen! Initiativet ”Upp och hoppa, Sverige!” kommer från Generation Pep, en organisation som jobbar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungas hälsa.

Städa Sverige är sedan 2019 stolta Peppare och i dag på upp och hoppa-dagen ställer vi oss självklart upp och hoppar, och vi hoppas att fler vill göra detsamma!

Städa Sverige är idrottens miljöorganisation som jobbar för att idrottsungdomar ska få möjlighet att uppfylla sina drömmar och fortsätta ha en aktiv livsstil inom idrotten, genom att städa sin närmiljö och tjäna pengar till sin förening. I fjol blev Städa Sverige också stolta Peppare – det vill säga en av 369 organisationer, företag, och eldsjälar som är med och stöttar Generation Peps arbete med att sprida rörelseglädje.

– Vi är glada att få vara en del av detta nätverk som tillsammans skapar möjligheter för barn och unga att på olika sätt behålla rörelseglädjen och möjligheten till en aktiv livsstil. Att skapa jämställda och rättvisa möjligheter för barn och unga att kunna fortsätta idrotta och vara i rörelse är något vi brinner för, och som vi jobbar för genom våra miljöprojekt där föreningar och lag deltar, säger projektledare Åsa Berg på Städa Sverige.

Överlag rör sig barn och ungdomar för lite och äter för dåligt. Bara 3 av 10 barn når upp till rekommendationen om en timmes fysisk aktivitet om dagen. Generation Pep vill inspirera till bland annat mer vardagsrörelse och därför har de dragit igång initiativet ”Upp och hoppa, Sverige”. Den 31 januari är officiell upp och hoppa-dag och som peppare är Städa Sverige inte sena att haka på. Vi har nu klivit upp och hoppat. Hoppas att ni gör detsamma!

> Läs mer om Generation Peps folkhälsoarbete med barn och unga i fokus här (pdf)