Årets städsäsong är snart här och i maj väntar ett helt nytt projekt – Det goda vårstädet! Det goda vårstädet är ett miljöprojekt mellan Estrella och Städa Sverige som tar plats i Angered i nordöstra Göteborg, under två helger i maj månad. 15 lokala idrottsföreningar/lag kommer att involveras i projektet och nu söker Städa Sverige efter dessa föreningar.

Det goda vårstädet i Angered gör Städa Sverige tillsammans med chipstillverkaren Estrella, som har produktion och huvudkontor på orten. Projektet gör det möjligt för 15 lokala idrottsföreningar eller lag i Angered att tjäna extra pengar till sin klubbkassa samtidigt som de gör en viktig insats mot nedskräpning i sin närmiljö.

– Vi kommer att städa i grönområden, längs promenadstråk och utmed sjöar. Det är bra för naturen och mycket bra för alla lokala idrottsungdomar som på det här sättet kan få hjälp att förverkliga sina gemensamma drömmar om cuper, träningsläger och utrustning, säger Mårten Heslyk, projektledare, Städa Sverige.

På Estrella ser man redan mycket fram emot det gemensamma projektet:
– Det Goda Vårstädet 2019 handlar om att göra saker ihop, om gemenskapen i klubben och att ta ett gemensamt ansvar för miljön. Det är när vi stöttar varandra och arbetar tillsammans som ett lag som stora saker kan hända, säger Carina Hansson, VD Estrella.

Vill ni vara med?
Är ni en idrottsförening eller ett lag i Angered, med ungdomar i åldern 12-16 år, som vill vara med i projektet? Läs vårt infoblad – Klicka här – och anmäl er sedan på www.stadasverige.se/intresseanmalan.


Fakta om ”Det goda vårstädet”

”Det Goda Vårstädet” är ett miljösamarbete mellan Städa Sverige och Estrella. Syftet är att involvera lokala idrottsföreningar I Angered i miljöaktiviteter, detta för att uppmärksamma och informera om den nedskräpning som sker i vår natur och
i vårt närområde. Under två helger i maj 2019 plockar föreningarna skräp på utvalda sträckor i sitt närområde. Alla föreningar som deltar får för sin insats en ekonomisk ersättning som de kan använda till att förverkliga sina drömmar.

För mer information kontakta:
​​Mårten Heslyk
Projektledare, Städa Sverige
0708-192064
marten.heslyk@stadasverige.se