I dag är det premiär för Mobiljakten – insamlingskampanjen med flera vinnare! Idrottsföreningar tjänar pengar på varenda mobil de samlar in. Miljön är vinnare eftersom alla telefoner återvinns eller återanvänds. Städa Sverige är en samarbetspartner till Mobiljakten.

Enligt beräkningar ligger uppskattningsvis 15 miljoner avlagda mobiler med miljöfarligt innehåll och skramlar i de svenska hemmen.* Men nu ska det bli ändring på det. I dag startar nämligen Mobiljakten. I Mobiljakten ges idrottsföreningar och skolklasser möjlighet att samla in mobiler och även surfplattor, och få pengar tillbaka för varje telefon.

Förutom att ge välkomna extra pengar till idrottsföreningars klubbkassor bidrar Mobiljakten också till att man sparar mycket på jordens resurser. Detta då de insamlade mobiltelefonerna antingen återanvänds, genom att tömmas, rengöras och därefter säljas på nytt, eller går till skrotning där materialet återvinns. Målet är att 1 miljon mobiler ska samlas in under 2019.

Bakom Mobiljakten står företaget Telechange. En del av överskottet i Mobiljakten går till idrottens miljöorganisation Städa Sverige och vårt arbete med att fortsätta städa Sverige med hjälp av idrottsungdomar.
− Vi är glada över att vara del i Mobiljakten, då den precis som vår vanliga verksamhet kombinerar två goda ting − miljönytta och en chans till extra inkomster till idrottsföreningar, säger Mats Wesslén, VD på Städa Sverige.

Vill er förening delta i Mobiljakten?
Läs mer och anmäl er på www.mobiljakten.se.

*Enligt Telechanges beräkningar.