Många deltagande föreningar och lag i vårens och försommarens städprojekt har lagt upp bilder eller videos i sociala medier från sin städning. Därigenom har de också deltagit i Städa Sveriges foto- och videotävling 2021. Av många fina alternativ har nu tävlingens vinnare för april och maj utsetts.

Städa Sveriges foto- och videotävling startar årligen i april och pågår nästan varje månad till högsäsongen med städning tar slut. Årets första vinnarbild, för april, kommer från Öckerö IF F07 och deras städning i samband med vår Städa Kust-premiär för året. Bilden, som syns ovan i beskuren form, kan ses i sin helhet på lagets Instagramkonto.

Maj månads tävling togs hem av elittruppen i Drevvikens dans och gymnastikförening med sin film nedan. De var med och städade i nya miljöprojektet Städa Södertörn i slutet av månaden. ”Det var över förväntan att utföra städuppdraget. Alla gymnaster (och många föräldrar) deltog och var glada städare under tre intensiva timmar. Men många var förvånade över hur mycket skräp som gömmer sig i buskarna och att man skräpar ner där man själv bor. Alla kände att vi inte bara bidrog till vår lagkassa men även till en renare närmiljö. Och ett ökat miljömedvetande hos gymnasterna. Ett av de bästa sätten att tjäna pengar till laget!” berättar föreningen om sin upplevelse av städningen.

Både Öckerö IF F07 och Drevvikens DGF har nu 5 000 kr extra i föreningsersättning att se fram emot, som de får som pris i fototävlingen.
Tack alla för era bidrag!