I Nacka kommun finns drygt 100 km cykelvägar som används flitigt. Nu ska det dessutom bli rent och snyggt längs dem, och det är lokala idrottsföreningar som gör jobbet.

Nedskräpning är ett stort problem i samhället och skräpet hittas överallt, inklusive längs cykelvägar. Men Nacka kommun vill göra skillnad och nu ska det därför städas längs cykelvägarna i kommunen. Städningen sker i samarbete med idrottens miljöorganisation Städa Sverige och det är lokala idrottsföreningar som utför uppdraget.

Under söndagen 6 oktober kommer fyra föreningar att städa utmed cykel- och gångbanor i kommunen. Boo FF F04 kommer städa i Saltsjö-Boo, Nacka konståkning Team Moonlights städar Saltsjöbaden, Älta IF Innebandy P03 gör Älta skräpfritt och Älta IF Fotboll P03 kommer att städa i Sickla. För sina insatser får föreningarna ett fint tillskott till lagkassan.
– Det här är en konkret miljöåtgärd som alla vinner på. Naturen mår bättre, kommunens cyklister får en trevligare miljö att transportera sig i och de deltagande föreningarna får en värdefull ersättning till lagkassan, säger Mats Wesslén, VD på Städa Sverige.

Cykelbanestädning i Nacka kommun i samarbete med Städa Sverige har varit återkommande på våren i några år. I år har kommunen dessutom valt att utöka insatsen, så att cykelbanestädning även sker nu i höst.
– Deltagarna i idrottsföreningarna är duktiga och engagerade, och det blir alltid ett fint resultat efter att de har varit ute och städat, säger Elin Hansson, gruppchef för kommunens park- och naturdrift.

 

För frågor kontakta:
Mats Wesslén
VD Städa Sverige
mats.wesslen@stadasverige.se
070-588 49 88

Josefin Ydringer
Projektledare Städa Sverige
josefin.ydringer@stadasverige.se
08-683 30 03