I år genomförs Städa Sveriges, ICA Stiftelsen och ICAs landsomfattande städsamarbete Klara, färdiga, städa! för tredje året i rad. I projektet får ICA-sponsrade föreningar uppdrag att städa sin närmiljö, i samarbete med sin ICA-handlare. Första städomgången av två väntar i maj och nu är ansökan öppen.

I början av maj respektive september kommer miljöinsatser att ske på mängder av svenska orter där ICA finns. Där kommer ICA-sponsrade föreningar att städa bort plast och annat miljöförstörande skräp i samarbete med sin samarbetsbutik. Tillsammans gör man gott för närmiljön och för sin insats får laget ett uppskattat bidrag till lagkassan. Detta sker inom ramen för Städa Sveriges och ICA Stiftelsens miljöprojekt Klara, färdiga, städa!

Möjligheter för fler

2021 genomförs miljöprojektet för tredje året i rad. De första två åren var deltagandet förbehållet ICA-handlare med en viss miljökasse och deras föreningar. Från och med i år har dock alla ICA-sponsrade föreningar chans att ansöka om att få något av de uppemot 100 städuppdragen som finns.
– Det finns drygt 1 300 ICA-butiker i landet och många av dem stöttar minst en och ofta flera idrottsföreningar. Vi är glada över att alla dessa nu har chans att söka om städuppdrag. På så sätt kommer vi att kunna städa på många orter där vi inte redan städat eller där mer städning behövs, och stötta fler idrottsföreningar runtom i Sverige, säger Josefin Warg, projektledare på Städa Sverige.

Intresseanmälan är öppen

Är ni en förening som har ett samarbete med en ICA-handlare och vill göra en god sak för miljön tillsammans, samtidigt som ni drygar ut föreningens kassa? Och som inte medverkat i projektet tidigare? Ansök om uppdrag i Klara, färdiga, städa! redan i dag. Ansökan är och förblir öppen, men ansök senast den 15 mars om ni vill ha chans till städuppdrag redan i maj!

Kontakt
Josefin Warg, projektledare Städa Sverige
josefin.warg@stadasverige.se

Till er som medverkat i projektet förut: Årets lediga uppdrag finansierade av ICA Stiftelsen går i första hand till föreningar som ej medverkat i projektet tidigare. Har ni som förening eller lag redan medverkat i Klara, färdiga, städa! ber vi er att inte ansöka igen detta år – vi har kvar era uppgifter och vi vet att alla vill delta på nytt!

> Anmäl er i vår vanliga intresseanmälan om ni är en förening/ett lag utan ICA-samarbete