Städa Sverige inleder nytt samarbete med SJ. Samarbetets mål är ett Sverige utan skräp, samtidigt som ett hållbart resande till den efterlängtade cupen, träningslägret eller mästerskapet möjliggörs.

Både SJ och Städa Sverige bryr sig om miljön och svensk idrott. Städa Sverige genom att erbjuda föreningar städuppdrag i naturen mot en ekonomisk ersättning. SJ genom att erbjuda rabatt på alla föreningar och lags idrottsresor.

Priopoäng blir resan till drömmen
Nu gör Städa Sverige och SJ gemensam sak för både miljön och idrottsungdomar. SJ Prio-medlemmar kommer framöver att kunna skänka poäng som går till Städa Sverige. Och alla lag eller föreningar som deltar i något av Städa Sveriges miljöprojekt under vissa kampanjperioder kommer att ha chans att vinna tågbiljetter så att hela laget/truppen kan resa klimatsmart till nästa framtida äventyr.
– Jättemånga av våra medverkande föreningar och lag drömmer om att, så fort pandemin lagt sig, kunna åka bort och utöva sin idrott på annan ort, i en cup eller liknande. Genom Städa Sverige-Resan når några städande föreningar sina drömmar snabbare, plus att de gör miljön ytterligare en stor tjänst genom att ta tåget dit de ska, säger Mårten Heslyk, projektledare på Städa Sverige.

Har hållbarheten gemensamt
Alla föreningar anslutna till idrottsförbund inom Riksidrottsförbundet har redan i dag en fin möjlighet att resa miljövänligt till sina äventyr. Detta genom SJ:s erbjudande Idrottsresan, som ger rabatt på alla tågresor inom idrotten. Samarbetet med Städa Sverige är ytterligare ett sätt för SJ att komma närmare de idrottsaktiva.
– Idrottens miljöorganisation Städa Sverige står helt i linje med SJ:s värderingar. Vi båda arbetar för ett hållbarare samhälle, mot en stor och bred målgrupp. Idrottsrörelsen med dess anhängare är viktig för SJ:s verksamhet. Allt som allt omfattar det flera miljoner resenärer, säger Seung-Mo Koo, ansvarig Idrott på SJ.

Kontakt
Mårten Heslyk, projektledare Städa Sverige
marten.heslyk@stadasverige.se