Städa Sveriges och filmmakarna på Bakåtkupad vann i dag Publishingpriset 2020 med videon Ungdomarna (Together) .

I dag offentliggjordes vinnarna för Publishingpriset 2020 och i kategorin filmer som marknadsför föreningar och organisationer, vann Städa Sveriges film Ungdomarna. Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för film, print och webb, som lyfter fram lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation.

Filmen togs fram under 2019. Den har idrottsungdomarna i centrum och visar dem som en positiv kraft för miljön. Det vi ser i filmen är deltagare i Städa Sveriges städprojekt tillika idrottare från sju olika sporter. Sporterna tillhör sju av Städa Sveriges 43 medlemsförbund.
– Vi är väldigt glada och stolta över att Publishingpriset går till denna film, en film med vilken vi ville visa både de riktiga miljökämparna och vår koppling till den svenska idrottsrörelsen. Betydelsen av idrottsungdomarnas insats för miljön kan inte lyftas nog, säger Josefin Warg, kommunikationsansvarig på Städa Sverige.

Filmen är producerad och gjord av Bakåtkupad, på beställning av Städa Sverige. Bakåtkupad är också skaparna av Städa Sveriges film Kundvagnen samt Badkaret.