Det är många som vill vara med och städa Sverige från skräp. Idrottsungdomar i föreningar, men också företag. Nu kommer Sika Sverige att ta ansvar för närmiljön när deras personal städar tillsammans med en lokal förening.

Genom en volontärstädning med Städa Sverige kan företag visa samhällsengagemang och göra en konkret insats för miljön, och samtidigt få en trevlig och givande personalaktivitet. Städa Sverige kallar det Business CleanUp.

Sika Sverige, en leverantör av produkter till byggbranschen och den tillverkande industrin, kommer att genomföra en Business CleanUp måndagen den 12 juni i samarbete med Städa Sverige. I alla de över 100 länder där Sika verkar engagerar de sig i olika sociala projekt. I Sverige har Sika valt att samarbeta med Städa Sverige sedan 2022.

Företaget tar ansvar i kampen mot skräpet

För andra året i följd så kommer ett 60-tal anställda därför nu att plocka skräp utefter Mälarens stränder. Från Maltesholmsbadet i Hässelby till Kanaanbadet i Bromma. I samband med detta genomför varje anställd Städa Sveriges nya miljöutbildning. Förutom att Sika gör en insats för en bättre miljö så stödjer man Städa Sveriges verksamhet och i förlängningen lokala idrottsklubbar som Städa Sverige engagerar i olika städprojekt.

Får sällskap av lokala innebandykillar

Precis som i fjol så ansluter en lokal förening och hjälper till med skräpplockningen. Denna gång är det Bele Barkarby P 07/08 innebandy som får vara med och städa och får en slant till lagkassan som tack för sin insats. Hässelby/Vällingby stadsdelsförvaltning möjliggör insatsen genom att de hjälper till att ta hand om säckarna med skräp.

– Vi ser fram emot en eftermiddag där vi får umgås och dessutom göra något för miljön i vårt närområde, säger HR-chef Jennie Mattsson, Sika Sverige.

– Volontärstädningar med företag gör att vi kan utveckla Städa Sveriges miljöprojekt vilket innebär att fler idrottsungdomar får chansen att göra en insats för miljön. Det tackar vi Sika Sverige för, säger Mikael Örnliden, projektledare på Städa Sverige.

Kontakt
Mikael Örnliden, projektledare Städa Sverige, 070-415 67 16
Jennie Matsson, HR-chef Sika Sverige, 073-073 65 86