Städa Sverige delar årligen ut ett ledarstipendium till en idrottsledare som gör stora gärningar i det tysta. I år har Städa Sveriges styrelse enats om att ge Wendy Rodriguez Lindberg, Angered Boxing Club, priset för 2020.

De två år som Städa Sveriges och Estrellas miljöprojekt ”Klubbar för klimatet” pågått har Angered Boxing Club varit en av de städande föreningarna. Och det är från den klubben och det miljöprojektet vi hittar Städa Sveriges ledarstipendiat för 2020 – Wendy Rodriguez Lindberg.
– Det är jätteoväntat men jätteroligt. Det känns helt fantastiskt att få denna utmärkelse. Vi är många ledare som inte syns i vanliga fall så det är jättekul att det är någon som har sett det vi gör, säger Wendy.

Nybliven eldsjäl

På kort tid har Wendy blivit en central del av föreningen. Kärleken till orten och engagemanget för stadens unga ledde henne in i föreningen.
– Jag har varit väldigt lite intresserad av både träning och boxning innan. Men jag kom hit eftersom min vän Iman, vår huvudtränare, behövde lite hjälp. Jag tyckte om det så mycket så att jag fastnade här. Nu vill jag inte gå härifrån, säger 39-åriga Wendy.

Fått igång tjejboxning i klubben

Från att inte ha någon koppling alls till boxningen är hon nu den som lägger schemat, välkomnar barnen när de kommer och har kontakt med föräldrar och målsmän. Hon har sedan hon kom in i Angered Boxing Club genomgått flertalet Sisu-utbildningar, fått sin träningslicens och är ungdomstränare uppemot sex gånger i veckan i föreningen. Mestadels i föreningens två tjejgrupper som Wendy själv har varit med och dragit igång.
– Jag och Iman har hand om tjejträningen. Jag lär mig fortfarande och har en bit kvar innan jag vill kalla mig tränare, men att iaktta Iman och vara med på träningarna är det snabbaste och bästa sättet att lära mig. Det är två olika tjejgrupper, en för 10-14-åringar och en för 15-åringar och uppåt. Vi började med ett fåtal aktiva, men nu har vi cirka 50 tjejer och kvinnor som är hyfsat aktiva hos oss, säger hon.

Kul att se fram emot

Ledarstipendiet på 10 000 kronor fick Wendy Rodriguez Lindberg motta av Mårten Heslyk, Städa Sveriges projektledare på västkusten, i förra veckan (se bilden). Nu kan hon se fram emot att göra något roligt för stipendiepengen. I höst kan hon också se fram emot ännu ett städtillfälle för föreningen i Klubbar för klimatet.
– Det är jättebra att vi tar med barnen på det, så att de vet om att man ska vara rädd om naturen, att det är viktigt och att man gör en en god gärning, säger hon.

Kontakt
Mats Wesslén, VD Städa Sverige, 070-588 49 88